Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien Siguldā, "Depo" stadionā ar trešā posma sacensībām finišēja Latvijas meistarsacīkstes regbijā 7, finālā pārliecinošu uzvaru izcīnot un pirmoreiz par čempioniem kopvērtējumā kļūstot "Autowelt/Livonia" komandai.

Trešā posma finālspēlē "Autowelt/Livonia" pārliecinoši ar 33:0 (5:0) uzvarēja savus principiālos sāncenšus "RE-Fort/Miesnieki". Pa ceļam uz finālu "Autowelt/Livonia" apakšgrupā ar 55:0 lika trūkties LLU/TELMS regbistiem, un ar 38:7 uzvarēja sava kluba otro vienību "Garkalne/Livonia". Pusfinālā livonieši ar 39:0 pieveica "Baldone/LSPA" komandu. Savukārt "RE-Fort/Miesnieki" ceļā uz finālu apakšgrupā cīnījās neizšķirti 17:17 ar "Baldone/LSPA", ar 34:7 uzvarēja "LMT/Eži" vienību un ar 57:5 "Beverīna/Fēnikss" komandu. Pusfinālā "RE-Fort/Miesnieki" ar 22:5 pieveica "Garkalne/Livonia" regbistus.

Finālmačā rezultāts ilgu laiku netika atklāts, līdz pirmā puslaika izskaņā pirmo piezemējumu izdarīja "Autowelt/Livonia" regbists Kristaps Bērziņš. 5:0 – tā arī noslēdzās spēles pirmā daļa.

Otrajā puslaikā livoniešu pārsvars pār "Miesniekiem" jau bija acīmredzams. Vispirms lietuvietis Vitars Blašķis dubultoja pārsvaru – 10:0. Savukārt Vigo Valdavs precīzi izpildīja realizācijas sitienu, palielinot pārsvaru līdz 12:0. Turpinājumā "Autowelt/Livonia" guva punktu pēc punkta: ar piezemējumiem izcēlās Kristaps Bērziņš, Toms Zibolis un Ainārs Bērziņš, bet Vigo Valdavs trīsreiz precīzi sita realizāciju. Tādējādi spēles galarezultāts bija 33:0.

"Autowelt/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks: "Pats svarīgākais, ko teicu saviem puišiem visa šī turnīra laikā – jācīnās ir līdz galam. Paldies visai komandai, ka spēja šo uzdevumu izpildīt. Es uzskatu, ka svarīgākā uzvara šajā sezonā bija Latvijas čempionāta otrajā posmā Upesciemā, kur ar "Miesniekiem" tikāmies jau pusfinālā. Taču čempioni nedrīkst zaudēt finālā. To šodien arī pierādījām. Ja par kaut ko cīnās – tad līdz galam!"

Sīvāk risinājās cīņa par trešo vietu jeb šķīvi. Tomēr galu galā pārāki ar 24:19 izrādījās "Garkalne/Livonia" regbisti, uzvarot "Baldone/LSPA".

Visbeidzot cīņā par piekto vietu jeb biķeri trīs komandas izspēlēja viena apļa turnīru. Pārāki izrādījās "LMT/Eži", kas ar 51:0 pārspēja LLU/TELMS vienību, un ar 22:5 "Beverīna/Fēnikss" komandu.

Vietu sadalījums trešajā posmā:

1. "Autowelt/Livonia" (Kauss)

2. "RE-Fort/Miesnieki"

3. "Garkalne/Livonia" (Šķīvis)

4. "Baldone/LSPA"

5. "LMT/Eži" (Biķeris)

6. LLU/TELMS

7. "Beverīna/Fēnikss"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!