Foto: Publicitātes foto
Pagājušās nedēļas nogalē rehabilitācijas centrā "Tērvete" notika Latvijā pirmās divu dienu sporta spēles cilvēkiem ar kustību traucējumiem pēc muguras smadzeņu bojājumiem, kuri tagad pārvietojas ratiņkrēslos.

Pasākumā piedalījās 86 dalībnieki ratiņkrēslos no visas Baltijas, kas šo pasākumu padara par lielāko "ratiņnieku" pulcēšanos vienkopus Latvijas vēsturē. Pasākumā piedalījās arī Latvijas paralimpiskais čempions Aigars Apinis un citi sportisti. Sporta spēles notika 19 netradicionālās un pielāgotās disciplīnās.

"Pasākuma mērķis ar sporta spēļu starpniecību veicināt cilvēku ratiņkrēslos integrāciju sabiedrībā, proti, kļūt aktīviem un pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem; mudināt spert pirmo soli no ilgstošas uzturēšanās ierobežotā mājas vidē uz aktīvu dzīvesveidu; palīdzēt rast pārliecību par savām spējām un prasmēm, veicināt pieredzes apmaiņu un saņemt speciālistu konsultācijas un ieteikumus," skaidro Mārtiņš Karnītis, Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības valdes loceklis.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja arī savstarpēji iepazīties, dalīties personīgajā pieredzē par iespējām un risinājumiem dažādām veselības un sociālajām problēmām, kas saistītas ar muguras smadzeņu bojājumiem. Sporta spēļu laikā organizatori bija parūpējušies par dalībnieku atvasīšu pieskatīšanu un izklaidēšanu, lai pasākums būtu izdevies gan personām ratiņkrēslos, gan viņu ģimenēm. Dalībnieki varēja izmēģināt savus spēkus arī alpīnismā, lai cik neiespējami tas šķistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!