Foto: AFP/Scanpix
Ne tikai pieķertais kādreizējais snūkera pasaules ranga piektais numurs Stīvens Lī ietekmē spēļu rezultātus - to dara vēl daudzi citi spēlētāji, otrdien medijiem izteicies slavenais pasaules čempions Ronijs O'Salivans.

Lī atzīts par vainīgu astoņu spēļu rezultātu sarunāšanā un viņam draud mūža diskvalifikācija. Karjeras laikā Lī uzvarējis piecos reitinga turnīros. Savukārt sarunātie mači tikuši fiksēti 2008. un 2009.gada laikā.

"Esmu dzirdējis, ka ir krietni vairāk spēlētāju, kuri iesaistīti rezultātu sarunāšanā. Paredzu, ka Lī vienkārši tika izzvejots," savā sociālā tīkla "Twitter" kontā rakstījis O'Salivans, piebilstot, ka snūkerā šobrīd ir nepieciešama lielāka caurspīdība.

"Nav pamata uztraukumam, ja nav ko slēpt. Taču lērumam ļaužu ir ko slēpt, tāpēc nav atļauts par to runāt. Notiek slēpšanās," paudis O'Salivans. "Mani, visticamāk, sodīs par šo izrunāšanos, jo viņiem nepatīk, ka par to kāds runā. Labāk visu paslēpt zem paklāja."

Četrus spēļu rezultātus Lī iespaidojis 2008.gada "Malta Cup" turnīrā, divus - tā paša gada Lielbritānijas čempionātā, bet pa vienam - 2009.gada "China Open" turnīrā un pasaules čempionātā.

Šī ir lielākā spēļu rezultātu sarunāšanas lieta snūkerā kopš 2006.gada, kad austrālietis Kvintens Hanns tika diskvalificēts uz astoņiem gadiem, jo par naudu bija piekritis zaudēt. Savukārt pērn Džo Džogija saņēma divu gadu diskvalifikāciju, kad tika atzīts par vainīgu totalizatoru likmju noteikumu pārkāpšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!