Foto: Reuters/Scanpix
Ziemeļkoreja izteikusi kritiku Rietumu valstīm par to, ka kapitālisma sistēma grauj svarcelšanas sportu, jo komerciālās intereses ir svarīgākas par nacionālo godu.

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs Ziemeļkorejas valstsvienība svarcelšanā izcīnīja trīs zelta un vienu bronzas medaļu. Tikmēr oktobrī notikušajā pasaules čempionātā Polijā Oms Junčols izcīnīja zeltu svaru kategorijā līdz 56 kilogramiem.

Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA) vēstīja, ka svarcelšanas situācija Rietumos ir krīzes situācijā. Neviens sportists no ASV vai Rietumeiropas nekāpa uz goda pjedestāla pasaules čempionātā Polijā.

KCNA ziņoja, ka bijušais ASV treneris izteicies, ka tikai ar svarcelšanu nevar nodrošināt sev iztiku, jo cilvēkiem šis sporta veids nav saistošs, bet ar to, ka tiek izcīnītas medaļas nepietiek.

"Viņa izteikumi sniedz ieskatu amerikāņu sabiedrībā, kur sports tiek izmantots tikai naudas pelnīšanai. Kapitālisma sabiedrībā sports ir tikai naudas pelnīšanas līdzeklis, nevis nacionālā goda aizstāvēšana," vēsta KCNA.

Arī Lielbritānijā un Francijā treneri un sportisti sūdzējušies par nepietiekamu valsts atbalstu. "Tā ir traģēdija, ko veicinājusi kapitālisma sistēma, kurā nauda nosaka pilnīgi visu," rakstīja KCNA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!