Foto: Publicitātes foto
Latvijas sieviešu florbola izlase Čehijā notiekošā pasaules čempionāta pirmajā mačā sestdien ar 1:6 (0:1, 0:2, 1:3) zaudēja Šveices valstsvienībai, kas uzskatāma par šīs grupas favorīti.

Pirmās trešdaļas vidū šveicietes rezultātu atklāja ar gūtiem vārtiem mazākumā, bet otrajā trešdaļā ar vārtiem tās sākumā un beigās panāca jau 3:0 savā labā. Trešo trešdaļu Šveices izlase uzsāka ar gūtiem vārtiem jau 33.sekundē, bet četras minūtes vēlāk ar soda metienu panāca 5:0 savā labā.

Latvijas izlase vienus vārtus atguva trešās trešdaļas devītajā minūtē, kad pēc Edītes Bankavas piespēles precīza bija Santa Torstere. Pēdējās minūtēs latvietes ļoti aktīvi centās atgūt vēl vismaz vienus vārtus, taču tas viņām nebija pa spēkam. Tā vietā cīņas noslēdzošajā minūtē šveicietēm izdevās gūt savus sestos vārtus.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Lauma Višņevska.

B apakšgrupas otrajā pirmās kārtas spēlē Čehija ar 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) uzvarēja Norvēģiju.

Turpinājumā svētdien Latvijas izlase tiksies ar Norvēģiju, bet pirmdienas vakarā centīsies pārvarēt Čehijas pretestību.

Pasaules rangā Latvijas izlase pašlaik ieņem sesto vietu, Šveice atrodas trešajā pozīcijā, Čehija ir ceturtā, bet Norvēģija seko piektajā pozīcijā.

Šajā čempionātā ir jauna izspēles kārtība, kas tika ņemta vērā jau izlozes laikā. A un B apakšgrupās ielozētas tās astoņas valstsvienības, kas pasaules rangā ieņem astoņas augstākās vietas, bet C un D apakšgrupās - pēc ranga nākamās astoņas izlases.

Pēc grupu turnīra A un B grupu divas labākās izlases uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet A un B grupu trešo un ceturto vietu ieguvējas spēlēs ar C un D grupu divām labākajām komandām par atlikušajām četrām vietām ceturtdaļfinālā.

Pirms turnīra Latvija aizvadīja četras treniņnometnes un astoņas pārbaudes spēles, kurās visās izcīnīja uzvaras.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Brno un Ostravā risināsies līdz 15.decembrim. Visas 16 pasaules spēcīgākās izlases savas apakšgrupu spēles aizvadīs Brno.

Latvijas izlases sastāvā iekļautas 17 laukuma spēlētājas un trīs vārtsardzes. Visplašāk valstsvienībā pārstāvēta Latvijas komanda Kocēnu "Rubene" - astoņas florbolistes. Trīs spēlētājas iekļautas no Rīgas komandas RSU, divas no "Ķekava" vienības, viena no Ķekavas "Bulldogs", bet sešas uz izlasi uzaicinātās florbolistes spēlē ārzemju klubos Zviedrijā, Norvēģijā un Šveicē.

Latvijas izlases pieteikumā atrodamas sešas pasaules čempionāta debitantes - Elīza Elizabete Bērziņa, Inga Ametere, Monta Čēma, Paula Egle, Evelīna Garbare un Ilga Jēkabsone. Tikmēr Baiba Juruša kļuvusi par pasaulē vienīgo florbolisti, kas piedalījusies visos deviņos pasaules čempionātos. Vēl Linda Līce spēlē savā sestajā pasaules čempionātā, bet četras florbolistes - Edīte Bankava, Evita Rudzīte, Lauma Višņevska un Gunita Kārkliņa - piedalās piektajā čempionātā.

Latvijas izlase čempionātam kvalificējās janvāra beigās un februāra sākumā Valmierā notikušajā atlases turnīrā, kur mājinieces izcīnīja uzvaras visos piecos aizvadītajos mačos.

Latvijas izlase pagājušā gada pasaules čempionātā izcīnīja septīto vietu, bet pirms tam divos turnīros 2009. un 2007.gadā ierindojās attiecīgi sestajā un ceturtajā vietā.

Kā zināms, Latvijā 2016.gadā notiks pasaules čempionāts florbolā vīriešiem.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Monta Čēma (RSU), Ilga Jēkabsone (Kocēnu "Rubene"), Lauma Višņevska ("Sala Silverstaden", Zviedrija);

aizsardzes - Linda Līce, Baiba Juruša (abas - Kocēnu "Rubene"), Gunita Kārkliņa (Oslo "Sveiva", Norvēģija), Evelīna Garbare ("UHC Dietlikon", Šveice);

uzbrucējas - Elīza Elizabete Bērziņa, Gundega Vancāne (abas - "Ķekava"), Inga Ametere (Ķekavas "Bulldogs"), Santa Torstere, Aija Kuncīte (abas - RSU), Paula Egle, Edīte Bankava, Evita Rudzīte, Madara Rudzīte, Madara Adamane (visas - Kocēnu "Rubene"), Līga Garklāva (Oslo "Sveiva", Norvēģija), Diāna Isjomina ("Riders DBR", Šveice), Luīze Biļinksa ("UHC Dietlikon", Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!