Foto: AFP/Scanpix



Pasaules labākais smagsvaru bokseris Vladimirs Kļičko neizslēdz iespēju, ka varētu pretendēt uz dalību 2016.gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, vēsta aģentūra "Interfax-Ukraine".

"Ceru, ka Starptautiskā Amatieru boksa asociācija (AIBA) mani atbalstīs, kā arī man būs pietiekami veselības un motivācijas," izteicies 38 gadus vecais bokseris, kurš vēl amatieru statusā uzvarēja 1996.gada Atlantas olimpiskajās spēlēs.

Kļičko stāsta, ka 2012.gada Londonas olimpisko spēļu laikā runājis ar savu kādreizējo treneri Emanuelu Stjuardu, kurš aicinājis piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē. Tomēr tā gada oktobrī pieredzējušais speciālists nomira.

"Man jau ir olimpiskais tituls, un būtu lieliski to atkārtot pēc 20 gadiem," atzina ukraiņu bokseris.

Kā ziņots, sestdien Kļičko aizstāvēja četras pasaules čempiona jostas smagsvaru cīņā, pārliecinoši uzveicot austrālieti Aleksu Līpaju.

Kļičko, kurš savu pēdējo zaudējumu ringā piedzīvoja pirms 10 gadiem, par pasaules čempionu kļuva 2006.gadā. Ja viņš drīzumā nedosies pensijā, Ukrainas bokseris pārspēs leģendārā amerikāņa Džo Lūisa rekordu, kurš smagsvaru čempions bija 12 gadus. Lai sasniegtu šo rekordu, Kļičko nepieciešams boksēties vēl četrus gadus.

2016.gada Riodežaneiro Olimpiāde būs pirmā, kurā atļauts piedalīties arī profesionāļiem. Olimpiskā boksa turnīra noteikumi paredzēs, ka sportists savu pēdējo profesionālo cīņu drīkst aizvadīt ne mazāk kā gadu pirms Olimpiādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!