Foto: AP/Scanpix
ASV Augstākās Beisbola līgas (MLB) klubam Losandželosas "Dodgers" būs jāsamaksā 14 miljonus dolāru (10,3 miljoni eiro) liela kompensācija savu fanu piekautam pretinieku komandas līdzjutējam, vēsta ESPN.

Sanfrancisko "Giants" atbalstītājs Braiens Stovs 2011.gadā guva smagu galvas traumu, kad viņu pēc spēles "Dodgers" arēnas stāvlaukumā piekāva divi Losandželosas komandas fani, Luijs Sančess un Mārvins Norvuds, pret kuriem tika ierosināta krimināllieta par uzbrukumu

Pēc tiesas Stova tēvs atzina, ka viņa 45 gadus vecais dēls, iespējams, tā arī nesapratīs tiesas lēmumu, taču zinās, ka "šodien ir saņēmis zināmu palīdzību".

"Viņš vēl ilgi pilnībā neatlabs, iespējams pat - nekad," saka Deivs Stovs. "Mēs šo naudu izlietosim viņa labā," teica cietušā māte Anna.

Pēc notikušā Stovs kļuva par dzīvu simbolu vardarbībai sportā. Lai glābtu vīrieša dzīvību, mediķi izgrieza daļu viņa galvaskausa, un gūtās traumas ir atstājušas neatgriežamu iespaidu uz Stova veselību. Eksperti atzinuši, ka bijušais paramediķis Stovs vairs nekad nespēs strādāt savā profesijā.

Tiesa atzina, ka "Dodgers" pieļāvuši nolaidību un nav parūpējušies par "adekvātu drošību" arēnas tuvumā, un piesprieda izmaksāt Stovam 14 miljonus dolāru. Jāpiebilst, ka sākotnējā prasība bija 37,5 miljoni (27,8 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!