Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Bauskā norisinājās Latvijas spēkavīru mucu mešanas čempionāts, kur ar Latvijas rekordu un lielāko čempionāta kausu mājās devās Dainis Zāģeris, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Labākie Latvijas atlēti meta gaisā 25 kilogramus smagu mucu augstumā pāri latiņai. Šogad sacensībās piedalījās Oskars Martužans, pieredzējušie Mareks Leitis, Māris Rozentāls un Dainis Zāģeris kā arī Ivars Grahoļskis un Jānis Ilgavižs. 

Latvijas spēkavīru mucu mešanas čempionāts tika iesākts ar 4.00 metru augstumu, ko pieveica visi atlēti, tāpat kā 4.20 metru augstumu, bet 4.50 metru atzīmi nepārvarēja gan Māris Rozentāls, gan Jānis Ilgavižs.

Nākamais augstums 4.70 metri gandrīz lika izstāties Ivaram Grahoļskim, taču pēdējā piegājienā ar skatītāju ovāciju palīdzību viņš tomēr tika galā ar šo augstumu. Pie 5.10 metru atzīmes izstājās arī Grahoļskis, bet otrie mēģinājumi bija jāveic gan Marekam Leitim, gan Dainim Zāģerim. Viņi tika galā gan ar šo augstumu, gan ar 5.20 un 5.30 metru augstumu. Pie 5.40 m augstuma cīņu beidza Mareks Leitis.

Priekšā satraucoša cīņa starp šī gada stiprāko Latvijas vīru Oskaru Martužanu un pieredzes bagāto un ar panākumiem ārpus Latvijas startējošo Daini Zāģeri. Ar 5.40 m galā tika abi atlēti, kaut arī Martužanam tas nācās tikai otrajā piegājienā. 5.50 metrus ar otro piegājienu pievarēja abi spēkavīri. Taču 5.60 metri izrādījās lūzuma punkts jaunajam Oskaram Martužanam. Savukārt Zāģeris pievarēja gan 5.70 metru, gan arī 5.80 metru augstumu, kas nu jau ir uzskatāms par Latvijas rekordu. 

Mēģinājumi uzstādīt rekordu "LIEBHERR/Alfis" krucifiksā, šoreiz beidzās bez rezultāta, taču labāko laiku - 30.12 sekundes - izdevās uzrādīt Ivaram Grahoļskim. Gaļas nama "Ādaži" auto vilkmi 5 reizes pacēla Jānis Ilgavižs, 7 reizes Oskars Martužans, bet labākais rezultāts atkal Daiņa Zāģera kontā - 8 reizes.

Spēkavīru sezona strauji tuvojas beigām, noslēdzošais pasākums paredzēts 23.augustā Ogrē, kur notiks ne tikai "Scania Latvia Truck pull" vilkšanas čempionāts, bet arī dažādi spēka vingrinājumi un rekordu labošanas mēģinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!