Foto: F64
Par pirmssezonas pārbaudes turnīra florbolā "Latvian Open" uzvarētājiem elites grupā svētdien kļuva šī sporta veida lielvalsts Somijas vicečempioni "Classic".

Spēcīgais Somijas klubs sākotnēji ar 15:2 sagrāva Šveices pirmās līgas klubu "Unihockey Langenthal Aarwangen", kuru sastāvā bija arī Latvijas izlases uzbrucējs Mihails Kostusevs, turpinājumā ar 10:8 uzveica Latvijas izlases kandidātus, bet noslēdzošajā mačā ar 7:5 pārspēja arī Somijas pirmās līgas čempionus "Rauman SalBa".

Otro vietu turnīrā ieņēma "Rauman SalBa", bet trešā palika Latvijas izlase, kas sākotnēji ar 3:4 piekāpās Somijas pirmās līgas čempioniem, pēc tam ar 8:10 zaudēja titulētajai "Classic" komandai, kurā spēlēja arī vairāki pasaules čempioni, bet noslēdzošajā cīņā ar 5:3 pārspēja Šveices vienību.
Tikmēr vīriešu "Pro" grupā par uzvarētājiem samērā negaidīti kļuva Stalbes "Pārgauja" spēlētāji.

Finālā Stalbes sporta kluba jaunie florbolisti ar 4:3 (1:3) pārspēja Krievijas klubu "Spartak". Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Sandis Pokkers, Lauris Ābols, Emīls Eglītis un Olafs Zvīnis.

Tikmēr mačā par trešo vietu "Rīga" ar 5:2 (3:0) pārspēja Liepājas "Kuršus".

Savukārt dāmu turnīrā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Krievijas klubs "Nauka Trevelstroy", kas finālā pēcspēles metienos pārspēja Latvijas čempiones Kocēnu "Rubene". Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, bet "bullīšos" krievietes bija pārākas ar 1:0.

Bronzas mačā vēl viena Krievijas komanda - "NT 2" ar 6:2 (5:0) sagrāva Igaunijas vienību EMU.

Par uzvaru "Latvian Open" turnīrā, kas šogad risinājās jau astoto reizi, trijās grupās sacentās 32 komandas no sešām valstīm - Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Šveices un Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!