Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs izstrādājis 40 punktu programmu olimpisko spēļu modernizēšanai, aicinot Pasaules Nacionālo olimpisko komiteju (ANOC) viņu atbalstīt.

Baha izstrādā programma pilnībā tiks publicēta jau tuvākajā laikā, bet tajā būs, piemēram, vienkāršota pieteikšanās uz olimpisko spēļu rīkošanu.

"Šis ir laiks pārmaiņām. Nedrīkst atkal un atkal sākt diskusijas," izteicies Bahs, sakot, ka viņa piedāvājums tiks publicēts nākamajā nedēļā, bet balsojums par to notiks jau 8.decembrī paredzētajā SOK sesijā. "Pašlaik sēžam mašīnas šofera vietā, bet, ja neveiksim pārmaiņas tagad, šajā vietā iesēdīsies kāds cits un mums būs jācer, ka šoferis dodas pareizā virzienā."

Baha piedāvājumā ietilpst arī starptautiska televīzijas kanāla izveidošana, kas strādātu visu gadu, lai skatītājiem paplašinātu piedāvājumu.

"Pārmaiņas nepieciešamas, jo mums pašlaik sokas sekmīgi. Ja nemainīsies, kad esi sekmīgs, ļoti ātri pienāks brīdis, kad tev nāksies mainīties," pauda SOK prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!