Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas valdība noraidījusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) priekšlikumu 2018.gada ziemas olimpisko spēļu bobsleja un kamaniņu sporta sacensības aizvadīt citā valstī, lai ietaupītu līdzekļus, vēsta raidkompānija CBC.

"Sacensību aizvadīšana kopā ar kādu citu pilsētu nav jautājums, ko mēs gribam izskatīt. Dienvidkorejas ļaudis to nekad neakceptētu," preses konferencē otrdien uzsvēris Gagnvonas provinces gubernators Mun-sūns Čojs. Šajā provincē atrodas slēpošanas kūrorts Phjenčhana, kas uzņems 2018.gada ziemas olimpiskās spēles.

SOK ir ieteikusi Dienvidkorejas organizatoriem izmaksu samazināšanas nolūkos nevis būvēt jaunu kamaniņu un bobsleja trasi, kas pēc spēlēm vairs netiks izmantota jeb lietota minimāli, bet izmantot kādu jau esošu trasi, pat citā valstī. Pēc SOK aprēķiniem šāds solis ļautu Dienvidkorejai ietaupīt 120 miljonus dolāru (98 miljoni eiro) par celtniecību un trases uzturēšanas izmaksas 3,5 miljonus dolāru (2,8 miljoni eiro) apmērā ik gadu.

Viena no potenciālajām trasēm ir Nagano, kas ziemas olimpiskās spēles uzņēma 1998. gadā, taču iespēju aizvadīt sacensības Japānā ierobežo saspīlētās attiecības starp šīm valstīm, norāda CBC. Turklāt Dienvidkoreja jau ir uzsākusi bobsleja un kamaniņu sporta trases celtniecību Phjončhanā.

Rīkotāji lēš, ka 2018.gada ziemas olimpisko spēļu izmaksas varētu pārsniegt 10 miljardus dolāru (8,17 miljardi eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!