Foto: F64

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Ruslans Nakonečnijs un Deniss Čerkovskis piektdien kvalificējās Ēģiptē notiekošā Pasaules kausa izcīņas otrā posma finālsacensībām.

Vislabāk no Latvijas sportistiem veicās Nakonečnijam, kurš paukošanas sacensībās savā kvalifikācijas grupā ierindojās 14.vietā, bet peldēšanā bija trešais. Savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņš bija sestais ātrākais, kas summā ļāva tikt pie 1130 punktiem un astotās vietas.

Tā kā Nakonečnijs bija starp kvalifikācijas grupas astoņiem labākajiem sportistiem, viņam izdevās sasniegt svētdien gaidāmās finālsacensības.

Savukārt Čerkovskis šajā kvalifikācijas grupā bija desmitais, kā viens no pārējiem labāko rezultātu īpašniekiem nodrošinot sev vietu finālā. Paukošanā Čerkovskis bija sestais, bet peldēšanā viņam bija 21.rezultāts, savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņam ar Nakonečniju sestais rezultāts, kas summā ļāva tikt pie 1125 punktiem.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vietu sestdien gaidāmajās finālsacensībās sev nodrošināja Jeļena Rubļevska un Olga Šišlova.

Ar Pasaules kausa sezonu aizsākušās kvalifikācijas cīņas Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Turpinājumā Pasaules kausa posmi risināsies arī Itālijā un Ungārijā, bet finālsacensības jūnijā plānotas Baltkrievijā. Tāpat svarīgs būs augustā gaidāmais Eiropas čempionāts, kurā tiks sadalītas uzreiz astoņas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!