Foto: stock.xchng

Pašreizējie valsts čempioni Dobeles "Tenax" un "Celtnieks"/LSPA trešdien ar uzvarām sāka Latvijas vīriešu handbola pusfinālu.

Regulārā čempionāta uzvarētāja "Tenax" ne bez grūtībām izbraukumā ar 29:27 (15:15) apspēlēja "Ogre"/"Miandum" vienību.

Lai gan cīņas sākumā Dobeles vienībai izdevās iegūt pāris vārtu pārsvaru, mājinieki izlīdzināja cīņas gaitu, turklāt spēja pārņemt arī vadību, bet pirmais puslaiks noslēdzās 15:15. Arī otrā puslaika ievadā "Ogre"/"Miandum" spēja atrasties vadībā ar pāris vārtu starpību, tomēr, tuvojoties dueļa izskaņai, kontroli pārņēma "Tenax", gandrīz septiņas minūtes līdz pamatlaika izskaņai izvirzoties vadībā ar 28:24, kas arī bija izšķirošais lūzuma punkts.

Uzvarētāju sastāvā septiņus vārtus iemeta Aleksandrs Krastiņš, bet sešus pievienoja Oskars Arājs. Tikmēr Ogres komandas sastāvā ar desmit vārtiem izcēlās Kurmēns.

Otrā pusfināla pārī "Celtnieks"/LSPA trešdien ar 24:20 (15:9) izbraukumā pārspēja "Jūrmalas Sports" handbolistus.

Jau pirmā puslaika gaitā "Celtnieks"/LSPA spēja panākt 14:6, iekrāto pārsvaru noturot līdz pat spēles beigām un neļaujot pretiniekiem lauzt cīņas gaitu.

"Celtnieks"/LSPA rindās sešus vārtus iemeta Artūrs Lazdiņš, bet piecus pievienoja Lauris Eglītis un Vladimirs Maslaks. Tikmēr jūrmalnieku sastāvā pieci vārtu guvumi Jānim Šteinbergam.

Pusfināla sērijas ritēs līdz vienas komandas diviem panākumiem, bet sēriju otrās cīņas norisināsies 18.aprīlī.

Kā zināms, pagājušajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās Ludzas "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!