Foto: AFP/Scanpix
Latvijas atklātā peldēšanas čempionāta pirmajā dienā piektdien pārspēti divi valsts rekordi, informēja Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Jau priekšsacīkstēs jaunu Latvijas rekordu 200 metru distancē peldēšanā uz muguras sasniedza latviešu izcelsmes sportiste no Kanādas Kristīna Šteins, kura finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 19,57 sekundēm.

Savukārt finālsacenībās, kas tika aizvadītas vakarā, Šteins rekordu laboja vēl gandrīz par divām sekundēm, peldējumā triumfējot ar rezultātu divas minūtes un 17,77 sekundes.

Tikmēr sacensību kvalifikācijas peldējumos 100 metru brasā vīriešiem uzvaru izcīnīja Eiropas junioru rekordists zviedrs Juhanness Skagiuss, kurš finišēja pēc minūtes un 2,69 sekundēm. No uzvarētāja tikai par 0,22 sekundēm atpalika Latvijas peldētājs Nikolajs Maskaļenko.

Finālā abi peldētāji par uzvaru cīnījās līdz pat distances pēdējiem centimetriem un abiem sportistiem tika fiksēts vienāds finiša laiks - minūte un 2,43 sekundes - kas ir arī jauns Latvijas rekords.

Tāpat piektdien uzvaras izcīnīja Gabriela Ņikitina un Vladislavs Perju, kuri triumfēja 50 metros brīvajā stilā. Savukārt Aļona Ribakova uzvarēja 100 metru brasā, bet lietuvietis Roks Juozelskis triumfēja 200 metru peldējumā uz muguras. Tikmēr 100 metru tauriņstilā uzvarēja zviedriete Anna Ēriksone un Kregors Zirks, kurš tiek dēvēts par "igauņu Felpsu". Tāpat piektdien tika sadalītas medaļas arī 400 metru peldēšanā brīvajā stilā, kur nepārspēta bija baltkrieviete Vasilisa Zeliankeviča un moldāvs Aleksejs Šancovs.

Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā norisinās no 1. līdz 3.maijam Rīgas Tehniskās universitātes Ķīpsalas peldbaseinā.

Latvijas atklātais čempionāts vienlaikus ir arī Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) atzītas pasaules čempionāta un nākamā gada vasaras olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!