Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs svētdien Čehijā notiekošā Eiropas čempionāta smaiļošanā un kanoe airēšanā 200 metru distances A finālā izcīnīja piekto vietu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja serbs Marko Dragosavļevičs, kurš finišēja pēc 34,708 sekundēm. Sudraba godalgu saņēma Zviedrijas sportists Pēters Menings, atpaliekot no uzvarētāja par 0,128 sekundēm, bet trešais finišēja lietuvietis Igns Navakausks.

Rumjancevs finišā no uzvarētājā atpalika par 0,420 sekundēm, kas Latvija sportistam deva piekto pozīciju.

Kā zināms, sestdien notikušajās priekšsacīkstēs Rumjancevs savā braucienā bija trešais, tikai par 0,156 sekundēm atpaliekot no automātiskas iekļūšanas A finālā. Līdz ar to Latvijas pārstāvim bija jāsacenšas pusfinālā, kurā savā braucienā viņam izdevās uzvarēt un sasniegt A finālu.

Arī pērn Rumjancevam izdevās sasniegt Eiropas čempionāta A finālu, kur viņš palika astotais.

Tikmēr neveiksmīgas priekšsacīkšu sacensības 200 metru distancē izvērtās smaiļotājai Madarai Aldiņai, kura savā braucienā bija pēdējā - septītā, bet viņa iekļuva pusfinālā, kur arī bija pēdējā starp deviņām dalībniecēm, noslēdzot dalību sacensībās.

Savukārt 200 metru kanoe airēšanā Miķelis Ežmalis priekšsacīkstēs bija ceturtais, bet pēc tam sekojošajā pusfinālā bija pēdējais no astoņiem airētājiem, neiekļūstot nevienā no fināliem un noslēdzot dalību sacensībās.

Jau vēstīts, ka pirms tam Latvijas pārstāvis kanoe airētājs Dagnis Iļjins izcīnīja 12.vietu 1000 metru distancē.

Eiropas čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā Čehijā noslēdzas svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!