Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu komanda hokejā uz skrituļslidām (inline) svētdien piedzīvoja zaudējumu Argentīnā notiekošā Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) pasaules čempionāta spēlē par bronzas medaļām, tādējādi turnīru noslēdzot ceturtajā vietā, kas ir visu laiku labākais sasniegums.

Spēlē par bronzu Latvija ar 4:7 (1:4) piekāpās ASV valstsvienībai.

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli šajā mačā izcēlās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga" uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis.

Tikmēr par čempioniem kļuva čehi, kuri finālā ar 2:1 (0:0, 1:1) tikai pagarinājumā pārspēja Francijas izlasi.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijas izlase pusfinālā ar 1:3 sīvā cīņā piekāpās nākamajiem čempioniem čehiem, kuriem jau bija zaudējuši arī apakšgrupu turnīrā.

Kā zināms, otrdien Latvijas valstsvienība ar 5:2 pārspēja Šveici, bet pēc tam ar 1:5 zaudēja Čehijai. Savukārt apakšgrupas trešajā mačā ceturtdien ar 2:6 piekāpās Francijas valstsvienībai.

Līdz ar to B apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Latvija ar diviem punktiem palika trešajā vietā.

Ceturtdaļfinālā Latvija ar 7:3 pārspēja Spāniju, kas ieņēma otro vietu A grupā.

Pērn Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām izcīnīja astoto vietu Francijā notikušajā FIRS pasaules čempionātā.

Iepriekš labākais sasniegums Latvijas izlasei bija 2013.gada Pasaules spēlēs, kad latvieši palika sestie.

Šo čempionātu rīko FIRS, taču jūlijā sāksies arī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkots pasaules čempionāts inline hokejā.

Latvijas izlases sastāvs:

Vārtsargi - Renārs Seiksts, Renārs Kazanovs;

Uzbrucēji - Artjoms Ogorodņikovs, Artūrs Batraks, Miks Lipsbergs, Edgars Lipsbergs, Elvis Želubovskis, Guntis Pujāts, Jānis Golubovičš, Rūdolfs Maslovskis;

Aizsargi - Sergejs Durdins, Aleksandrs Galkins, Viesturs Cimermanis, Arvis Purviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!