Foto: Publicitātes foto
Sporta centrā "Kleisti" 27. un 28. jūnijā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas sacensību ceturtais posms šķēršļu pārvarēšanā, poniju jāšanā un amatieriem. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Laura Penele ar zirgu Progress no saimniecības "Lielceri", portālu "Delfi" informēja Latvijas Jātnieku federācija.

Sacensību galvenajā maršrutā ar līdz 140 cm augstiem šķēršļiem un paredzētu pārlekšanu piedalījās 12 sportiskie pāri. Taču pamatdistanci bez soda punktiem veica vienīgi divdesmit gadu vecā LLU studente Laura Penele no zemnieku saimniecības "Lielceri" ar Raimondam Lācim piederošo zirgu Progress – 75,87 sekundēs, tādējādi izcīnot uzvaru. Līdz ar to pārlekšana nenotika, un turpmākās vietas tika sadalītas pēc pamatmaršruta rezultātiem. Otro vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar Camparo (RJSK "Sport de Lux"), bet trešajā vietā ierindojās Sergejs Klokovs (Rīgas jātnieku klubs) ar Avogardo N.

Tādējādi pieaugušo konkurencē LJF kausa izcīņā pēc četriem posmiem līderpozīcijās ir Aleksandrs Šakurovs (Rīgas jātnieku klubs) – 71 punkts, seko Ģirts Bricis (RJSK "Sport de Lux") – 61 un Laura Penele ( "Lielceri") – 50.

Galvenā maršruta uzvarētāja Laura Penele atzina, ka galvenais maršruts bija tehnisks un interesants. "Zirgs labi jutās un ļoti centās. Labi, ka šajās sacensībās varējām startēt uz zāles laukuma, kas ir pēdējā šāda iespēja pirms gaidāmajām Pasaules kausa posma sacensībām. Šoreiz gan dalībnieku nebija tika daudz, kā iepriekšējos posmos, taču tik un tā startēja visi spēcīgākie Latvijas jātnieki, tāpēc īpašs prieks, ka man izdevās uzvarēt. "Progress" ir man vienīgais zirgs, kurš var lekt tik augstus maršrutus, iespējams, tāpēc man izdevās labāk koncentrēties startam. Ar saviem jaunajiem zirgiem nupat sāku lekt maršrutus ar 130 cm, un ir cerība uz veiksmīgiem startiem," sacīja sportiste.

"Esmu gandarīta arī par to, ka nupat esmu sekmīgi beigusi pirmo studiju kursu Latvijas Lauksaimniecības universitātē un ka pierādījās – mācības var veiksmīgi apvienot ar treniņiem, kas man ir ļoti svarīgi. Sākumā šaubījos, vai tas izdosies, jo mācos klātienē un piecas reizes nedēļā no Mārupes braucu uz nodarbībām Jelgavā."

Piektais, izšķirošais LJF kausa izcīņas posms risināsies 5. un 6. septembrī, bet pirms tam – no 31. jūlija līdz 2. augustam Kleistos notiks Pasaules kausa izcīņas Rīgas posma sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!