Foto: Publicitātes foto
Trešdien Liepājā notiekošajā Eiropas čempionātā vindsērfingā jauniešiem otrajā sacensību dienā, ņemot vērā laika apstākļus, notika maz braucienu, bet jaunākajā grupā to nebija nemaz, portālu "Delfi" informēja Latvijas Vindsērfinga asociācija.

Vēja stiprums bija lielāks nekā sacensību pirmajā dienā, sasniedzot deviņus metrus sekundē, bet viļņu augstums bija pat teju divi metri, tāpēc braucienu skaits tika samazināts.U15 grupai braucieni tika atcelti, bet puišiem U17 grupā bija trīs starti.

Pēc otrās dienas rezultātiem, līdera pozīcijas saglabā Joavs Kohens (Izraēla), bet viņa tautietis Itais Kafri no otrās vietas noslīdējis uz astoto. 2. un 3. vietā tagad atrodas Francijas jaunie sportisti Toms Arnū un Žilians Roko.

No Latvijas komandas pašreiz vislabāk sokas Namejam Dreimanim, kurš ierindojas 88. vietā.

Meitenēm U17 grupā uz pirmo vietu ir pārcēlusies izraēliete Katija Spučakova, aiz sevis atstājot Francijas pārstāvi Olīviju Rosiku un Džordžiju Speciali (Itālija). Liepājniece Aleksandra Kaupa, pēc otrās dienas rezultātiem, ir noslīdējusi uz 32. vietu, bet Nikola Cepleniece - uz 44. vietu.

"T293+" klasē, Latvijas pārstāve Ketija Birzule veiksmīgi saglabā otro vietu meiteņu konkurencē, turpretim Kristaps Keidāns ierindojas 11. vietā zēnu konkurencē.

Sacensības norisināsies līdz 31. jūlijam Liepājā, bet 1. augustā, svinīgā noslēgumā tiks apbalvots Eiropas čempiona titula ieguvējs vindsērfingā U15 un U17 klasē.

Kopā par Eiropas čempionāta titula iegūšanu cīnās 300 jaunieši no 25 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!