Foto: DELFI
Gatavojoties olimpisko viesu uzņemšanai, Riodežaneiro taksometru šoferiem tiek piedāvāts bezmaksas kursos apgūt angļu valodu.

Valodu apmācības centrs "Education First" piedāvājuši 10 tūkstošus abonementu bezmaksas angļu valodas apguvei, un pirmajā reģistrācijas dienā pie pilsētā izvietotajiem stendiem izveidojušās garas taksometru rindas, novēroja portāls "insidethegames.biz".

Riodežaneiro ir 30 tūkstoši reģistrētu taksometru šoferu, un programma paredz, ka vismaz trešā daļa no viņiem Olimpiādes laikā varēs bez problēmām komunicēt ar klientiem, kuri nepārvalda portugāļu valodu.

"Kad tūristi ierodas Rio, visbiežāk tieši taksisti ir pirmie vietējie iedzīvotāji, ar ko viņi sazinās," saka projekta vadītāja Marianna Bēra. "Pēc gada mūsu taksometru šoferi uzņems cilvēkus no visas pasaules, kuri ieradīsies Rio uz olimpiskajām spēlēm, un mēs gribam uzlabot viņu valodas zināšanas, lai taksisti varētu sniegt viesiem vairāk vērtīgas informācijas."

Projekta mērķauditorija ir cilvēki tieši no sabiedrības grupām ar zemākiem ienākumiem, jo viņi nevar atļauties apmeklēt valodu kursus, norāda Bēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!