Foto: Shutterstock

Losandželosa Bostonas vietā apstiprināta par Amerikas Savienoto valstu (ASV) pieteikuma pilsētu 2024. gada Vasaras olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanai, paziņojusi ASV Olimpiskā komiteja (USOC).

Līdz augusta beigām ASV Olimpiskā komiteja cer panākt vienošanos ar pilsētas vadību, lai līdz Starptautiskās Olimpiskā komitejas (SOK) noteiktā termiņa beigām - 15. septembrim, iesniegtu spēļu rīkošanas pieteikumu, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Kā zināms, Bostona izstājās no iekšējā konkursa par 2024. gada Olimpiādes uzņemšanu pilsētas iedzīvotāju zemā atbalsta dēļ - pret nobalsoja 53% bostoniešu. USOC izpilddirektors Skots Blekmuns norādījis, ka Losandželosā veiktā aptauja liecina, ka 81% šīs vietējo iedzīvotāju atbalsta olimpisko spēļu rīkošanu tajā.

Blekmuns atteicies nosaukt, kādi konkrēti jautājumi vēl jāatrisina, lai pieteiktu Losandželosu kā oficiālu kandidātpilsētu, norādot, ka sarunas virzās "ļoti pozitīvi".

"Mūsu diskusijas ar Losandželosu šodien bija ļoti, ļoti pozitīvas, taču ir arī sarežģīti jautājumi," pēc USOC sēdes atklāja Blekmuns. "Tomēr mēs esam optimistiski noskaņoti, ka viss atrisināsies. Ceram, ka līdz augusta beigām viss tiks norunāts, kas ir mūsu mērķis."

Losandželosa jau divreiz uzņēmusi Vasaras olimpiskās spēles - 1932. un 1984. gadā. Vienīgā pilsēta, kas Olimpiādi rīkojusi trīs reizes, ir Londona. Pēdējoreiz ASV Olimpiādi uzņēma 1996. gadā Atlantā.

"Ir izaugusi vesela paaudze amerikāņu, kas nav pieredzējuši olimpiskās spēles savā valstī, un mēs to gribam izcelt," norāda Blekmuns.

Apņemšanos rīkot 2024. gada olimpiskās un paralimpiskās spēles jau paziņojušas Budapešta, Hamburga, Roma un Parīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!