Foto: Privātais arhīvs
Lai arī Latvijā boulinga līmenis nav pats augstākais, tomēr Diānai Zavjalovai tas netraucēja izveidot ļoti veiksmīgu karjeru šajā sporta veidā. Viņa divus gadus atzīstami startē augstākajā līmenī un Ziemeļamerikā izcīnījusi prestižu turnīru trofejas.

"Es sāku spēlēt, kad man bija 10 gadi. Mans tētis nedaudz spēlēja, un vienu dienu viņš arī mani uzaicināja. Boulings man iepatikās no pirmās reizes," par savas boulinga karjeras pirmajiem soļiem portālam "Delfi" stāstīja Diāna Zavjalova. "Nedaudz vēlāk sāku trenēties ar treneri, bet 14 gadu vecumā sapratu, ka gribu ar boulingu nodarboties nopietni. Es toreiz nodarbojos arī ar citiem sporta veidiem - dejošanu, karatē un skeitbordu. Beigu beigās man bija jāizvēlas viens sporta veids. Boulings bija vismīļākais!"

Kā jau daudzos sporta veidos, arī boulingā "sapņu zeme" ir ASV, kur šis sporta veids ir pietiekami populārs, lai varētu ar to nodarboties profesionāli. Kā atzīst latviete, viņa ir ļoti apmierināta ar to, ko nopelna boulinga laukumos.

"Šis ir mans sestais gads ASV, bet divus gadus spēlēju boulingu augstākajā līmenī. Esmu ļoti apmierināta ar to, ko nopelnu. Tuvākajā laikā man nav plānu nodarboties, ar kaut ko citu. Dzīve ir lieliska," uzsver boulinga spēlētāja, kura uz dzimteni mēģina atbraukt divas reizes gadā.

Treniņu grafiks sportistei ir diezgan saspringts, un viņa cītīgi "slīpē" visas savas vājās vietas. "Treniņi boulingā man ir sešas reizes nedēļā aptuveni divas stundas dienā, taču piecas reizes nedēļā vismaz pusotru stundu strādāju arī sporta zālē. Kad man nav sacensību, turpinu sevi veltīt boulingam, lai varētu sasniegt nākamo līmeni. Treniņos es pievēršu uzmanību dažādām lietām, bet pārsvarā es piestrādāju pie tā, kas man līdz galam neizdodas," skaidroja Zavjalova.

Diāna šobrīd izcīnījusi pietiekami daudz godalgas, tāpēc viņai ir grūti izvēlēties sasniegumu, kuru uzskata par savu lielāko karjerā. Tomēr viņa kādu dienu gribētu kļūt par olimpisko čempioni, taču vispirms šim sporta veida ir jāiekļūst olimpiskajā programmā.

"Latvijai esmu izcīnījusi 10 medaļas, divas no tām ir zelta godalgas Eiropas čempionātā, bet domāju, ka mani lielākie sasniegumi bijuši ASV. Es vinnēju visprestižāko sieviešu turnīru, kur piedalījās spēlētājas no visas pasaules - "USBC Queens". Mans mērķis ir vinnēt pēc iespējas vairāk Profesionālās Sieviešu boulinga asociācijas (PWBA) un Profesionālo Boulingistu asociācijas (PBA) titulus. Pašlaik man ir viens no katra. Vienu dienu es gribu kļūt par olimpisko čempioni," atzina latviete.

Viņa uzskata, ka boulings nav olimpiskajās spēlēs, jo daudzi to vienkārši neatzīst kā sporta veidu: "Kad cilvēki ārpus boulinga zinās, ka tas ir sporta veids, tad arī būsim olimpiskajās spēlēs. Diemžēl ļoti daudzi cilvēki tam negrib ticēt." Diāna iepriekš sociālajā tīklā "Facebook" neslēpa sašutumu, ka 2020. gada Tokijas vasaras olimpisko spēļu organizatori neieteica boulingu iekļaut olimpiskajā programmā. Toreiz organizatori ieteica sērfingu, klinšu kāpšanu, skeitbordu, beisbolu, softbolu.

Runājot par situāciju Latvijas boulingā, Zavjalova atzīst, ka līmenis nekad nav pārāk augsts. "Es diezgan maz kontaktējos ar pašreizējiem Latvijas spēlētājiem. Lai arī nesanāk daudz sekot Latvijas boulingam, tomēr varu pateikt, ka līmenis pirms manas aizbraukšanas bija daudz augstāks nekā pašreiz. Tomēr līmenis Latvijā ir vienmēr bijis zems. Diemžēl."

Columbia 300 SWERVE baby!!!! That ball strikes a lot! It very quickly became one of my all time favorite balls. Here's a 300 game. #letsbowl #TeamC300 #TeamEBI

Posted by Diana Zavjalova on Thursday, September 17, 2015

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!