Foto: Reuters/Scanpix
Čehijas tenisistes Karolīna Plīškova un Barbora Strīcova Federāciju kausa izcīņas fināla piektajā, izšķirošajā, mačā svētdien uzveica Krievijas duetu Anastasiju Pavļučenkovu un Jeļenu Vesņinu, tādejādi nodrošinot savai izlasei uzvaru.

Prāgā notiekošā fināla piektajā mačā Čehijas duets savas pretinieces vairāk kā divu stundu cīņā uzveica ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-2.

Kā zināms, svētdien planētas ceturtā rakete Marija Šarapova no Krievijas ar 3-6, 6-4, 6-2 divarpus stundu laikā uzveica pasaules ranga sestās vietas īpašnieci Čehijas tenisisti Petru Kvitovu.

Savukārt pasaules ranga 11.vietas īpašniece Plīškova ar 6-3, 6-4 uzveica Pavļučenkovu, kura WTA rangā ieņem 28 pozīciju.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā Kvitova ar 2-6, 6-1, 6-1 pārspēja Pavļučenkovu, bet Šarapova ar 6-3, 6-4 gana pārliecinoši pieveica Plīškovu.

Čehijas un Krievijas tenisistes savā starpā Federāciju kausā tikušās sešas reizes, taču trīs no tām notikušas starp Čehoslovākiju un PSRS. Četras reizes uzvaru izcīnījušas čehietes, panākumu svinot arī iepriekšējā tikšanās reizē 2011.gada finālā, kas norisinājās Maskavā.

Čehijas tenisistes pēdējos piecos Federāciju kausa turnīros triumfējušas četras reizes, taču kopā šis tituls izcīnīts deviņas reizes (piecas reizes kā Čehoslovākija).

Tikmēr Krievija Federāciju kausa finālā spēlēja 11.reizi vēsturē, bet četras reizes triumfējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!