Foto: F64
Desmito uzvaru pēc kārtas "Elvi Florbola līgas" spēlēs sestdien izcīnīja kopvērtējuma līdervienība "Lielvārde", kas ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:1, 2:2) izbraukumā pieveica pagājušās sezonas spēcīgāko komandu Cēsu "Lekrings".

Cīņa aizritēja ļoti saspringti, tomēr 56.minūtē pēc soda izspēles Aivis Kusiņš izvirzīja "Lielvārdi" vadībā ar 4:2. Atlikušajā laikā "Lekrings" ilgstoši spēlēja ar sešiem laukuma florbolistiem, tomēr spēja atgūt tikai vienus vārtus.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Toms Akmeņlauks, bet "Lekringa" rindās Andris Malkavs izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

"Lielvārde" čempionātu sāka ar zaudējumu pēcspēles metienos, bet turpinājumā izcīnītas jau desmit uzvaras pēc kārtas.

Citos mačos sestdien Liepājas "Kurši" ar 7:5 (2:2, 2:2, 3:1) apspēlēja "Bausku", bet "Talsi"/"Krauzers" ar 7:4 (0:0, 2:1, 5:3) pārspēja Ķekavas "Bulldogus", kas cieta septīto zaudējumu pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar 31 punktu 11 spēlēs ir "Lielvārde", kam ar 19 punktiem desmit spēlēs seko "Mogo-RTU"/"Rockets" un "Lekrings", kamēr "Ulbroka"/"Masters" ir vēl par punktu mazāk, bet 17 punktus iekrājusi "Valmiera"/ViA.

Vēl 16 punktu ir Kocēnu "Rubene" kontā, bet pa 14 punktiem savākuši "Talsi"/"Krauzers" un "Kurši". Pie 12 punktiem tikusi "Bauska", bet 11 punkti ir "Rīgai".

Tikmēr septiņi punkti "Pārgaujas" kontā, kamēr par diviem punktiem mazāk Ķekavas "Bulldogs" florbolistiem.

"Elvi Florbola līgā" vīriešiem šosezon spēlē 12 klubu komandas, kas vispirms aizvadīs divu apļu regulāro turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 2016.gada 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!