Foto: AP/Scanpix
2015. gadā fiksēts 100 aizdomīgu likmju, no kurām lielākā daļa bijusi uz tenisa mačiem, ziņojumā atklājusi Eiropas Sporta drošības asociācija (ESSA), izanalizējot savas sistēmas datus.

ESSA sistēma 73 reizes ziņojusi par neparastām likmēm tenisā, 19 - futbolā un pa divām galda tenisā, hokejā, snūkerā un suņu skriešanas sacensībās. Analizēti totalizatori visā pasaulē; 38 reizes signāli saņemto no Eiropas, 24 - no Āzijas, 16 - no Ziemeļamerikas, 11 - no Dienvidamerikas. Āfrikā fiksēti deviņi aizdomīgi totalizatora gadījumi, visi saistībā ar tenis. Divi no tiem bijuši Ēģiptē, septiņi - Tunisijā.

Āzijā lielākoties novirzes novērotas saistībā ar tenisa likmēm, savukārt Eiropā gandrīz puse signālu bijuši saistīti ar futbolu. Divi aizdomīgie gadījumi ar hokeju fiksēti Čehijā un Krievijā.

2015. gada pēdējā ceturksnī saņemta vairāk kā trešdaļa ziņojumu par aizdomīgām aktivitātēm - 35, no tiem 24 attiekušies uz tenisu.

"Šā gada sākumā milzīga uzmanība tika pievērsta spēļu sarunāšanas skandālam, tomēr jāatzīst, ka lielākā daļa sacensību ir "tīras", neskatoties uz to, lai lielākā daļa aizdomīgo likmju pērn bijušas tieši tenisā," norāda ESSA priekšsēdētājs Maiks O'Keins. "ESSA šai jautājumā cieši sadarbojas ar tenisa vadošajām institūcijām, kā arī ar pārējiem sporta partneriem."

Kā ziņojām, šāgada Austrālijas atklātā tenisa čempionāta laikā portāls "Buzzfeed" un raidorganizācija BBC nāca klajā ar pētījumu, kurā atklāta blēdīšanās augsta līmeņa tenisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!