Foto: Publicitātes foto
Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš no spēcīgās "Cannondale" komandas Francijā notikušo trīs dienu velobraucienu "Tour La Provence" (UCI kat.2.1) ceturtdien noslēdza augstajā 18. vietā.

Skujiņš nopelnīja trīs jaunizveidotā UCI pasaules ranga punktus, kas tiks vērtēti arī, lai noteiktu, kuri Latvijas sportisti piedalīsies Riodežaneiro olimpisko spēļu grupas braucienā.

"Tour La Provence" velobrauciens noslēdzās ar 171 kilometra garo trešo posmu. Distancē, kuras finišs tika izveidots Marseļas pilsētas ielās, tika iekļauti vairāki kāpumi, no kuriem lielākais sniedzās pāri septiņsimt metriem virs jūras līmeņa.

Pēdējais posms, kurā sportistiem bija iespēja mainīt situāciju kopvērtējumā, iesākās gana aktīvā cīņā. Kopvērtējuma līdere francūža Tomā Voklēra ("Direct Energie") pozīcijas nebija tik pārliecinošas, lai tuvākie sekotāji nemēģinātu tās mainīt. Atrāvienā, kur nebija neviena no kopvērtējuma favorītiem, iesaistījās Skujiņa komandas biedrs Endrjū Talanskis. Amerikānis izcēlās ar aktīvu sniegumu un izcīnīja uzvaru pirmajā starpfinišā. Līdz finišam gan grupa, kurā bija arī Skujiņš, atrāvienu likvidēja. Neveiksmīgs izvērtās arī kopvērtējuma otrās vietas īpašnieka čeha Petra Vakoča ("Etixx - Quick Step") atrāviens distances beigu daļā.

Finišu spurtā ātrākais izrādījās Vakoča komandas biedrs kolumbietis Fernando Gavirja, kurš 171 kilometra distanci veica četrās stundās 17 minūtēs un 25 sekundēs.

Gavirja finišēja 51 sportista lielas grupas galvgalī, tajā atrodoties arī Skujiņam, kurš tika klasificēts 22. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā latvietis ieņēma 18. vietu, bet otrajā izcīnīja 12. pozīciju.

Velobrauciena kopvērtējumā triumfēja Voklērs, bet Skujiņš viņam zaudēja 55 sekundes, ieņemot 18. vietu.

Kā zināms, Skujiņam šī ir pirmā sezona Pasaules tūrē. Viņš oktobrī pievienojās ASV bāzētajai Pasaules tūres vienībai "Cannondale", noslēdzot līgumu uz divām sezonām. Janvāra beigās viņš piedalījās četrās sacensībās Spānijā, bet pagājušajā nedēļas nogalē Francijā ieņēma 39.vietu divu dienu velobraucienā "Tour Cycliste International du Haut Var-matin" (UCI kat.2.1).

Jau ziņots, ka Skujiņu atzina par aizvadītā gada labāko Latvijas riteņbraucēju. Pērn viņš pārstāvēja ASV kontinentālo vienību "Hincapie", ar kuru izdevās uzvarēt Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) Amerikas tūres sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Šosezon Latvijai ir trīs pārstāvji UCI Pasaules tūrē. Kā zināms, Aleksejs Saramotins jau ceturto gadu pēc kārtas turpina pārstāvēt Šveices komandu IAM, bet Gatis Smukulis pievienojies spēcīgajai Kazahstānas komandai "Astana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!