Foto: AFP/Scanpix
Airēšanas sacensības vīriešu četriniekiem ir viena no disciplīnām, kurai draud izslēgšana no olimpisko spēļu programmas, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) plāno ieviest būtiskas izmaiņas nākamo vasaras olimpisko spēļu programmā, atsakoties no vairākām sporta disciplīnām un palielinot sieviešu īpatsvaru sacensībās, un viens no sporta veidiem, kurā plānotas lielākas izmaiņas "olimpiskajā pārstāvniecībā", ir tieši airēšana.

Nupat notikušajā Nacionālo sporta federāciju konferencē, kas notika Londonā, tika piedāvāts no olimpisko sacensību programmas svītrot airēšanu vīriešu četriniekiem, tā vietā ieviešot analogas sacensības sievietēm. Vēl viens no priekšlikumiem ir atteikties no airēšanas četrinieku sacensībām vīriešiem divās klasēs, 34 sportistiem paverot iespējas startēt individuālajās airēšanas sacensībās. Kopējais startējošo skaits tiek noteikts uz 550 sportistiem.

"Mēs visi zinām, cik svarīgas un būtiskas ir sarunas, kad tiek runāts par olimpiskās programmas sacensībām," saka Starptautiskās Airēšanas federācijas (FISA) prezidents Žans-Kristofs Rolāns. "Tāpēc mēs esam sākuši padziļināti pētīt airēšanas sacensību principus, diskusijā iesaistot visas ieinteresētās puses. Mums ir nopietni jāizsver katras disciplīnas racionālais pamatojums, nevaram tikai skatīties uz vēsturi, ir jāseko un jāpielāgojas jaunākajām tendencēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!