Foto: stock.xchng
Bijušais Lielbritānijas čempions boksā pussmagajā svarā Niks Blekvels neilgi pēc cīņas Londonas O2 arēnā nogādāts slimnīcā, kur viņam izraisīta mākslīgā koma, vēsta vietējie mediji.

Pēc cīņas, kurā Blekvels sestdien, 26. martā, tikās ar Krisu Jūbenku junioru, viņš ar asinsizplūdumu smadzenēs tika nogādāts slimnīcā, un mediķi pēc boksera stāvokļa novērtēšanas nolēma Blekvelu ievietot mākslīgajā komā, ziņo raidsabiedrība "Sky".

Cīņa tika apturēta 10. raundā pēc ārsta ieteikuma, kuram aizdomīgs šķita uzpampums virs Blekvela kreisās acs. Pēc mirkļa bokseris zaudēja samaņu.

Lielbritānijas Boksa padomes ģenerālsekretārs Roberts Smits "Sky" atklāja, ka mākslīgās komas izraisīšana šādās situācijās ir ierasta prakse, un bokseris vēl nav operēts. "Mēs zinām, ka Nikam ir asinsizplūdums smadzenēs un viņu novēro slimnīcas personāls," saka Smits. "Mums atliek tikai gaidīt, ko teiks mediķi."

Drīzu izveseļošanos pretiniekam novēlējis arī Kriss Jūbenks, kurš cīņā ar Blekvelu ieguva Lielbritānijas čempiona titulu, un citi bokseri.

Interesanti, ka pirms 25 gadiem Jūbenka tēvs titula cīņā uzvarēja Maiklu Vatsonu, kurš pēc šīs cīņas arī nonāca komā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!