Foto: Publicitātes foto

Latvijas sportisti no "Karate1 World Cup 2016" turnīra, kurā sacentās jauniešu no 10 līdz 20 gadu vecumam, ir atgriezušies ar četrām izcīnītām medaļām, informē Latvijas Karatē federācija.

Turnīrs tika organizēts augstā līmenī, tiesāšana bija objektīva un kvalitatīva, turklāt lielākajā daļā kategoriju bija no 15 līdz pat 40 dalībniekiem un katra medaļa nāca ļoti smagi un tikai sīvā cīņā.

Latvijas Karatē federāciju šajā pasākuma pārstāvēja klubi "IPPON.LV", "Salaspils Karatē klubs", "Tīģeri" kopā ar treneriem Andreju Ozerovu ("IPPON.LV") un Arti Līviņu ("Tīģeri").

Sergejs Storožuks ("IPPON.LV") spēja uzvarēt pretiniekus no Rumānijas un Krievijas, tad piekāpās sportistam no Bosnijas un Hercegovinas, bet mačā par bronzu sīvā cīņā uzvarēja Anglijas pārstāvi. Rezultātā 3.vieta un bronzas medaļa.

Marija Luīze Muižniece ("IPPON.LV") uzvarēja savas konkurentes no Slovākijas un Itālijas, tad ļoti saspringtā cīņā zaudēja sportistei no Bosnijas un Hercegovinas. Cīņa par trešo vietu bija ļoti sīva, bija daudz lielisku darbību mūsu sportistes izpildījumā, kā arī vairākas kļūdas no tiesnešiem, kuri nepareizi uzņēma laiku. Rezultātā abas sportistes mača beigās bija gandrīz bez spēka no uztraukuma un slodzes. Par laimi, Marijai Luīzei izdevās saglabāt punktu starpību, kura bija uzkrāta cīņas sākumā - 5:2 un vēl viena bronzas medaļa.

Igors Lesņikovs ("IPPON.LV") pirmajā aplī uzvarēja sportistu no Horvātijas, tad bija stiprāks par Indijas pārstāvi, nākama uzvara bija pret čehu. Pusfinālā mūsu sportists piekāpās kategorijas uzvarētājam no Melnkalnes, bet cīņā par bronzu pārliecināti, neskatoties uz to, ka punktus dabūja tikai pedējā sekundē, uzvarēja Slovēnijas sportistu. Arī Igoram 3. vieta un bronza.

Emīls Jankausks (Salaspils karatē klubs) izcīnīja divas uzvaras un iekļuva pusfinālā, kur piekāpās Izraēlas sportistam. Cīņā par bronzu Emīls bija stiprāks par savu pretinieku un ieguva 3. vietu, nodrošinot Latvijas komandai ceturto medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!