Pagājušajā nedēļā Daugavpilī pašnāvību sadedzinoties izdarījis bijušais triatlonists, 29 gadus vecais Dmitrijs Kaļiņins.

VUGD Latgales reģiona brigādes Daugavpils nodaļas ugunsdzēsēji izsaukumu Daugavpilī uz Dubrovina parku saņēmuši naktī no 25. uz 26. oktobri. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji netālu no Mūžīgās uguns pieminekļa atraduši apdegušu cilvēka ķermeni.

Noskaidrots, ka bojā gājušais bijis 1987. gadā dzimis vīrietis, bijušais sportists Dmitrijs Kaļiņins. Kā vēsta "Latgales Laiks", Valsts policija veiks ekspertīzi, lai noskaidroto vīrieša nāves iemeslu, taču jau šobrīd tiek pieļauts, ka tā ir bijusi pašnāvība. Ugunsdzēsēji atzinuši, ka pašnāvībai izmantots degmaisījums.

Sportista bijušais treneris Anatolijs Ļevša portālam "Latgales Laiks" atminējās, ka 2005. gadā Kaļiņins kļuvis par Latvijas čempionu triatlonā un arī duatlonā, startējis Eiropas junioru čempionātā, kurā izcīnīja astoto vietu individuālajās sacensībās un septīto vietu komandu stafetē.

Pēdējā laikā Kaļiņinam bijušas garīga rakstura problēmas, apliecinājušas bijušā sportista paziņas. Šovasar Daugavpils policija viņu aizturēja parkā, kur viņš skraidījis kails un biedējis apkārtējos. Savukārt pirms pašnāvības Kaļiņins sociālajos tīklos ievietojis pirmsnāves vēstījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!