Foto: AFP/Scanpix
Pašnāvību izdarījis Krievijas junioru čempions stenda šaušanā, 20 gadus vecais Vladislavs Lošakovs, šim nolūkam izmantojot treniņu ieroci, ziņo vietējie mediji.

Novembra sākumā sportists izgāja no mājām uz treniņu un pazuda; pēc kāda laika viņa vecāki iesniedza policijā iesniegumu par Lošakova pazušanu, pēc kā sākās viņa meklēšana. Pēc portāla "Life" rīcībā esošas informācijas, Vladislavs Lošakovs no treniņu bāzes izgājis ar ieroci.

Pēc divām nedēļām vienā no Maskavas parkiem mežsargu suņi uzgāja jauna vīrieša līķi, kurš izrādījās Lošakovs.

"Nākamajā dienā pēc viņa pazušanas bija spēcīgs putenis, un tādos laika apstākļos cilvēku grūti atrast," saka viens no brīvprātīgajiem, kas piedalījās meklēšanā. "Ziemā pazudušos nereti atrod tikai pavasarī, kad sāk kust sniegs. Šo puisi mēs atradām nejauši - garām gāja mežsargi un viņu suņi kaut ko saoda."

Blakus mirušajam izmeklētāji atrada pirmsnāves vēstuli, kurā esot teikts, ka puisis ir "noguris", aģentūrai "RIA Novosti" atklāja informācijas avots tiesībsargājošos dienestos.

Lošakova treneris Pāvels Gļebovs norāda, ka ar sportu 20 gadus vecajam šāvējam problēmu nav bijis, bet pieļauj, ka uz traģisko soli viņu varētu būt pavirzījis konflikts ar draudzeni. "Man nav zināmi Vladislava bojāejas iemeslu, pie manis jau bija ieradušies izmeklētāji un iztaujāja," Gļebovu citē aģentūra TASS. "Taču varu teikt tikai vienu - sportiskajā plānā šim puisim viss bija kārtībā. Viņa karjera gāja uz augšu."

"Redzēju viņu tajā dienā, kad viņš pazuda. Atvadījāmies un norunājām tikties nākamajā nedēļā. Neko īpašu viņa uzvedībā es neievēroju," saka treneris. "Zinu, ka viņam bija meitene, bet kas tur tālāk notika, man nav nekādas informācijas. Jauniešiem ir savi noslēpumi, tāpēc es neesmu lietas kursā."

Šā gada aprīlī Lošakovs kopā ar Alekseju Belovu un Nikolaju Sorokinu kļuva par Krievijas čempionu komandu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!