Foto: F64

Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) valde ir apstiprinājusi izlases sastāvu dalībai Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) pasaules čempionātā 25 metru peldbaseinā, kas no 06. līdz 11. decembrim norisināsies Kanādas pilsētā Vindsorā, komandas pieteikumā iekļaujot piecus sportistus, informēja Latvijas Peldēšanas federācija.

2016. gada nogalē uz Kanādu dosies Nikolajs Maskaļenko, Daniils Bobrovs, Gabriela Ņikitina, kā arī ASV studējošie Uvis Kalniņš un Kristīna Šteina, savukārt atbildību par sportistu dalību čempionātā uzņemsies treneri Germans Jakubovskis un Gaļina Broka.

Latvijas izlases sastāvā nav Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieces Aļonas Ribakovas, kura prestižākajā četrgades sporta notikumā sasniedza jaunu personisko rekordu. Kā portālam "Delfi" skaidroja Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) ģenerālsekretārs Aivars Platonovs, tad Ribakova pēc Rio nav piedalījusies sacensībās, un viņa rīcībā ir informācija, ka peldētāja vairs netrenējas. Tomēr viņš vēl nemācēja teikt, vai Ribakova oficiāli noslēgusi savu karjeru.

Pasaules čempionātā Latvijas izlases sportisti kopumā uz starta izies 14 individuālajās distancēs, kā arī pirmo reizi šo čempionātu vēsturē mūsu sportistiem ir iecerēts starts divos stafešu peldējumos – 4x50 metru brīvā stila jauktajā un 4x50 metru kombinētajā jauktajā stafetē. Vislielākā sacensību slodze čempionātā būs divkārtējam olimpietim Uvim Kalniņam, kurš paralēli līdzdalībai jauktajās stafetēs gatavojas startiem arī 5 individuālajām distancēm – 100 m un 200 m kompleksajā peldējumā, 100 m un 200 m brīvajā stilā, kā arī 200 m uz muguras.

Nikolajs Maskaļenko Kanādā cīnīsies par vietu pusfinālā 5 0m un 100 m brasā, kā arī 100 m kompleksā, D. Bobrovs izies uz starta 100 m un 200 m brasā, K. Šteina – 100 m uz muguras, bet G. Ņikitina plāno startēt 50 m un 100 m brīvajā stilā, kā arī 50m tauriņstilā un 100m kompleksajā peldējumā.

Vēl viens Latvijas pārstāvis Kanādā strādās zem FINA karoga. Pirmo reizi pasaules čempionātos peldēšanā starp deviņiem Eiropas tiesnešiem ir iekļauts arī Latvijas pārstāvis - Aivars Platonovs.

FINA pasaules čempionāts 25m peldbaseinā norisināsies Kanādas robežpilsētā Vindsorā un tiek sagaidīts, ka tajā piedalīsies ap 1000 sportistu no 176 pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!