Foto: Reuters/Scanpix
Olimpiskajām medaļām visbagātākā Ķīnas sportiste, pieckārtējā olimpiskā un astoņkārtējā pasaules čempione daiļlēkšanā Vu Minsja nolēmusi atvadīties no sporta neapmierinoša "fiziskā stāvokļa" dēl, paziņojusi sportiste.

"Lai arī negribot, paziņoju par aiziešanu no sporta," savā oficiālajā "Weibo" kontā ierakstījusi 31 gadus vecā Minsja. "Ķīnas daiļlēkšana nesākās ar mani un nebeigsies pēc manis."

"Ļoti žēl, bet mans fiziskais stāvoklis neļauj turpināt trenēties," intervijā televīzijā izteicās daiļlēcēja. "Es ļoti baidījos no šīs dienas."

Visu 2016. gadu Minsja esot mocījusies ar kājas traumu, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Vu Minsja Ķīnas daiļlēkšanas izlasē tika iekļauta 13 gadu vecumā un savu pirmo pasaules čempiones titulu ieguva pēc trim gadiem kopā ar Guo Dzindzinu 2001. gada meistarsacīkstēs.
Pirmo olimpiskās čempiones zelta medaļu Minsja izcīnīja 2004. gada Atēnu spēlēs, kurās viņa izcīnīja arī sudraba godalgu individuālajās sacensībās.

Šāgada Rio olimpiskajās spēlēs Minsja izcīnīja vēl vienu zelta medaļu, startējot pārī ar Ši Tiņmao.

Kopumā pieredzējušās daiļlēcējas kontā ir astoņas zelta, piecas sudraba un viena bronzas pasaules čempionāta medaļas, un šobrīd viņa ir vienīgā no Ķīnas sportistiem, kas olimpiskajās spēlēs ieguvuši septiņas godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!