Foto: Shutterstock
Vētrā, kas pēdējās dienās plosījās Baltijas jūrā, uz kompānijas "Tallink Silja" prāmja bojā gājuši divi elitāri sporta zirgi, kuriem prognozēja spožu nākotni, vēsta "Delfi.ee".

Negadījums noticis naktī uz ceturtdienu uz prāmja "Silja Symphony", kas bija ceļā no Helsinkiem uz Stokholmu. Abi zirgi devušies uz Gēteborgu kopā ar savu treneri Veijo Heiskanenu, tomēr Baltijas jūras vētra rumakiem izrādījās liktenīga. Visticamāk, abi auļotāji nosmakuši, jo vētras laikā gan mašīna, gan automašīnu klājs bijuši slēgti, tomēr patiesais nāves iemesls vēl nav zināms.

Pēc negadījuma zirgi nogādāti Upsalā pie kāda veterinārārsta, kurš nekomentēja notikušo. Aulekšotāju nāvi apstiprinājuši zirgu skriešanās sacensību rīkotāji "Ravitalli", tomēr arī šī kompānija neminēja nāves iemeslus.

Viens no bojā gājušajiem zirgiem ir Somijā dzimušais "Pine Crown Girl". 2016. gadā šis zirgs uzvarēja četrās sacensībās pēc kārtas, naudas balvās īpašniekiem nopelnot aptuveni 14 000 eiro. Zirga turētāji "Suomen Ravitalli Oy" somu masu medijiem izteikušies, ka zirgam prognozēta spoža nākotne sportā, bet dzīvnieka tirgus vērtība bijusi vismaz 200 000 eiro.

Otrs bojā gājušais zirgs "Euphoria Diablo" bija zviedru izcelsmes. Arī šis zirgs bijis elitārs un viņa tirgus cena bijusi "vairāki simti tūkstoši eiro".

"Tallink Silja" pārstāve Marika Neida teikusi, ka prāmja komandai nav bijusi informācija par zirgiem un uz kuģa nebija veterinārārsta, kas varbūt būtu varējis līdzēt negadījumā. Pēc viņas teiktā, kuģa komanda par zirgiem uzzinājusi reisa galā no kumeļu transportētāja. Kuģa vadība sameklējusi tuvāko veterinārārstu kontaktus un tos iedevuši zirgu pārvadātājiem.

Jau ziņots, ka pēdējās dienās Baltijas jūrā plosās vētra. Somijas Meteoroloģijas dienests informējis, ka ceturtdien vēja ātrums pārsniedzis 30 m/s, bet Baltijas jūrā vietām viļņu augstums sasniedzis 15 metrus.

Baltijas jūras vētra skāra arī "Tallink" prāmjus, kas kursē starp Rīgu un Stokholmu. Kuģis "Romantika" pēc piedzīvotās vētras Rīgā ieradās ar vairāku stundu kavēšanos, turklāt vētrā cieta pats kuģis. Nepatīkamus mirkļus nācās piedzīvot arī ceļotājiem uz Stokholmu, kuri kuģoja ar otru prāmi "Isabelle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!