Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskās Boksa asociācijas (AIBA) prezidents Činka Vu saņēmis pagaidu diskvalifikāciju, lēmusi AIBA Disciplinārā komisija.

Kā vēstīts, jūlija beigās AIBA darbinieki netika ielaisti savās darba vietās, bet organizācijas prezidentam Vu tika izteikta neuzticība.

"Vu ir pārkāpis vairākus AIBA statūtus un disciplināro kodeksu. Viņš patvaļīgi vienojies par vairākiem komerciāliem līgumiem bez izpildkomitejas piekrišanas. Viņš ir vienojies par kredītiem un veicis vairākus aizņēmumus bez plāna to atmaksai," teikts komisijas paziņojumā.

Tikmēr Vu, kurš nesen uzvarēja tiesā pret AIBA izpildkomiteju, paziņojis, ka plāno iesniegt apelāciju.

Viņa oponenti apgalvo, ka Vu ņēmis kredītus 15 miljonu Šveices franku (13,1 miljona eiro) apmērā. Savukārt Vu apgalvo, ka AIBA finanšu situācija ir laba, apsūdzot oponentus "militārā apvērsumā".

AIBA, kas pārrauga amatieru boksa sacensības, ieskaitot olimpiskos turnīrus, cieš no nestabilitātes un finansiālām problēmām.

Vu, kurš AIBA vada kopš 2006. gada, tiek vainots finanšu pārkāpumos. Viņa oponenti uzskata, ka AIBA ir uz bankrota robežas.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņojusi, ka novēro situāciju, jo iepriekš tai bijušas iebildes par dopinga procedūrām, punktu skaitīšanas sistēmu un finanšu pārvaldi, kādēļ SOK aizturējusi maksājumus AIBA par 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!