Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ekspertu komandai trīs cilvēku sastāvā bez problēmām un sarežģījumiem izdevies piekļūt Maskavas antidopinga laboratorijas datiem, apstiprinājusi organizācija.

"WADA eksperti veiksmīgi saņēmuši pieeju objektam Krievijas galvaspilsētā un sākuši iegūt datus no laboratorijas datu sistēmas," portāls "insidethegames.biz" citē WADA paziņojumu.

Kopā ar WADA komandu strādā arī Krievijas Izmeklēšanas komitejas un pašas laboratorijas pārstāvji, kas piedalās aparatūras un datu pārraides bloku instalēšanā. "Darbs notiek atbilstoši kriminālprocesam un visām WADA prasībām," aģentūra TASS citē Krievijas sporta ministru Pāvelu Kolobkovu.

Kā ziņojām, Krievijai bija līdz 31. decembrim jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijas datu bāzei, lai varētu pilnībā atjaunot Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, taču tas neizdevās, jo Krievijas puse apgalvoja, ka piecu atbraukušo WADA pārstāvju aprīkojums nav sertificēts atbilstoši vietējai likumdošanai.

Pēc WADA ekspertu aizbraukšanas no Maskavas tukšām rokām daļa sporta sabiedrības pieprasīja atjaunot Krievijas diskvalifikāciju, kā arī izteica aizdomas, ka šie dati jau sen varētu būt modificēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!