Foto: DELFI

Poļa boksera Kšištofa Glovacka komanda pēc zaudējuma Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā Rīgā ir ļoti sašutusi par tiesneša Roberta Bairda darbu un gatavojas iesniegt protestu pret latvieša Maira Brieža uzvaru, vēsta portāla "fightnews.com" žurnālists Pržemeks Garčarčiks.

Jau vēstīts, ka Briedis WBSS pusfinālā trešajā raundā nokautēja Glovacki un izcīnīja arī Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempionu jostu. Tomēr šī cīņa pasaules medijos tiek dēvēta par skandalozu, jo tiesnesis nedzirdēja otrā raunda beigu signālu, un Briedis panāca pretinieka nokdaunu jau pēc gonga. Neilgi pirms tam otrā raunda beigās latvietis uz Glovacka sitienu pa pakausi atbildēja ar ātru sitienu ar elkoni.

Tieši šis sitiens ar elkoni pēc cīņas ir ļoti apspriesta tēma. Glovacka promoters Andržejs Vasiļevskis paziņojis, ka iesniegs oficiālu protestu, jo cīņa bija haotiska un kļūdām bagāta. Preses konferencē WBSS galvenais rīkotājs Kalle Zauerlands atzina, ka jebkurš var iesniegt protestus, bet ļoti maza iespēja, ka tas mainīs cīņas iznākumu.

Pats Briedis preses konferencē nenoliedza, ka iesita pretiniekam ar elkoni. "Nu un kāpēc es to izdarīju? Viņš speciāli izdarīja sitienu. Es biju noliecies. Ja būtu džentlmenis, tad nesistu man pa galvu. Viņš ieslēdza Marko Huku (Vācijas bokseris, kurš zināms ar rupju cīnīšanos), un domāju, ka man ir jāatbild. Tas nebija stiprs sitiens, vairāk, lai nebūtu netīrs bokss," argumentēja Briedis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!