Latvijas handbola izlases parādītais sniegums pret Spānijas valstsvienību Eiropas čempionāta finālturnīra turpinājumā sniegs pārliecību par savām spējām, pēc mača sacīja vārtsargs Edgars Kukša.

Jau vēstīts, ka Latvijas handbolisti ceturtdien savā debijas spēlē Eiropas čempionātā ar rezultātu 22:33 piekāpās pašreizējai Eiropas čempionei Spānijai.

"Žēl, ka zaudējām ar tik lielu vārtu deficītu un ka rezultāts neizskatījās pēc tā, pēc kura gājām pirmajā puslaikā. Nav ko pārdzīvot. Pirmajā puslaikā izspiedām, ko varējām, bet otrajā puslaikā pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Ar vārtsarga mainīšanu gribējām pietuvoties rezultātā, līdz ar to pāris goli vēl nāca pa virsu," Latvijas Handbola izlases preses dienestam teica Kukša. "Iespējams, otrajā puslaikā sākām pagurt, nāca tehniskās kļūdas, bet viņi aktīvi darbojās. Uz beigām spāņi izskatījās svaigāki. "

Kukša mača iesākumā astoņas minūtes neielaida nevienus vārtus, bet turpinājumā vairākās epizodes glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Viņš gan atzina, ka bija domājis, ka spāņi izdarīs sarežģītākus metienus.

"Emocionāli bija svarīgi atsist tās pirmās bumbas un ieiet spēlē, jo pēc tam nebija nekāda stresa. Aizsardzībā darbojāmies labi, uzbrukumā spēlējām pacietīgi. Viss bija ļoti, bet beigās palaidāmies. Brīžiem bija ļoti vienkārši metieni, kurus vajadzēja man atvairīt," viņš turpināja.

Sestdien Latvijas handbolisti tiksies ar Nīderlandes izlasi, pret kuru jau spēlēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

"Šī spēle mums noteikti sniegs pārliecību. Ar lielākām emocijām iesim uz nākamo spēli, darīsim visu, lai uzvarētu. Visai komandai no šodienas būs pozitīvas emocijas. Lai arī bija kļūdas, izdarījām daudzas labas lietas. Kļūs tikai labāk," uzsvēra Kukša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!