Foto: EPA/Scanpix/LETA
Saistībā ar koronovīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību Itālijā atcelti visi vietējie sporta pasākumi, jo valstī izsludināta karantīna, bet starptautiskās sacensības risinās aiz slēgtām durvīm, vēsta ārvalstu masu mediji. Savukārt visas lielākās Ziemeļamerikas profesionālā sporta līgas vienojušās slēgt komandu ģērbtuves žurnālistiem.

Sakarā ar jaunā koronavīrusa straujo izplatīšanos Itālijas valdība lēmusi par karantīnas pasākumu noteikšanu valsts mērogā. Līdz ar to Itālijas Olimpiskā komiteja (IOK), kas pārrauga visu sportu valstī, pirmdien paziņoja, ka līdz 3. aprīlim atceļ visus paredzētos sporta pasākumus visā teritorijā, ne tikai "Covid-19" vissmagāk skartajos reģionos. Līdz šim sporta pasākumi risinājās bez skatītāju klātbūtnes, arī Itālijas futbola čempionāta A sērijas ilgi gaidītais duelis starp "Juventus" un Milānas "Inter" notika bez fanu klātbūtnes, bet tagad visi vietējie sporta notikumi ir "iesaldēti" līdz aprīļa sākumam.

IOK norāda, ka valdība izdos attiecīgu dekrētu. Tas attieksies uz visām – no profesionālā līdz pat amatieru zemākā līmeņa – sacensībām.

Sporta notikumu atcelšana neattieksies uz starptautiskām sacensībām, kas notiks aizslēgtām durvīm. Tādējādi bez skatītāju klātbūtnes 17. martā risināsies UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēle starp "Juventus" un Lionas "Olympique", kā arī UEFA Eiropas līgas spēles ar "Inter" un "AS Roma" dalību.

Itālija ir vissmagāk no "Covid-19" cietusī Eiropas valsts. Saistībā ar "Covid-19" Itālijā reģistrēti vairāk nekā 9000 saslimšanas un gandrīz 500 nāves gadījumu.

Savukārt Ziemeļamerikas lielākās sporta līgas – Nacionālā hokeja līga (NHL), Nacionālā basketbola asociācija (NBA), Augstākā beisbola līga (MLB) un Augstākā futbola līga (MLS) – vienojušās slēgt ģērbtuves nepiederošām personām. Tādējādi pagaidām visos šajos mačos žurnālistiem būs liegta ieeja ģērbtuvju zonā, kas līdz šim bija ierasta prakses Ziemeļamerikā.

Kā kopīgā paziņojumā norāda visas četras līgas, lēmums ir pieņemts pēc konsultācijām ar infektiologiem un veselības nozares speciālistiem. Līgas uzsver, ka ar šādu rīcību necenšas "izstumt" no ģērbtuvēm žurnālistus un nekādā ziņā nevēršas pret masu medijiem, bet nodrošina spēlētāju un komandas pārstāvju drošību.

Ziemeļamerikas līgās pagaidām spēles rit ar skatītāju klātbūtni, bet situācija tiek monitorēta un var tikt ieviesti ierobežojumi. Šobrīd neskaidrība ir par NHL kluba Sanhosē "Sharks" mājas spēlēm, par NCAA sieviešu basketbola turnīru Stenfordā un vienu MLS spēli, jo šo sacensību vietā Floridā, Santaklāras apgabalā, ir ieviests aizliegums uz masu pasākumiem, kuros plānoti vairāk nekā 1000 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!