Foto: Publicitātes foto
Ar rekordlielu dalībnieku skaitu 19. jūlijā Pļaviņu pusē tika aizvadīts 2020. gada Latvijas čempionāts orientēšanās sporta garajā distancē. Uz starta visās vecuma grupās kopā stājās vairāk nekā 650 dalībnieki. Dāmu elitē ceturto gadu pēc kārtas čempiones titulu izcīnīja Sandra Grosberga (CPSS/Meridiāns/Pārgauja), bet starp vīriem otro reizi karjerā uzvara Artūram Pauliņam (Azimuts OK-Sm BJSS), informēja organizatori.

Pauliņš 17 kilometru garo distanci veica stundā 46 minūtēs un 18 sekundēs aiz sevis atstājot Uldi Upīti (1:47:44) un Mārtiņu Sirmo (1:50:51).

"Uzvaras pamatā bija pieredze, spēja nesatraukties un skaidri zināt, kas jāizdara. Šādā distancē jāspēj sabalansēt spēkus visas distances garumā, kas man arī izdevās. Esmu uzvarējis gan Latvijas, gan Baltijas čempionātos, tāpēc zinu, kā tas jādara. Biju ļoti spēcīgs apvidū, mazāk uz ceļa kājas traumas dēļ. Bija daudz spēcīgu konkurentu, taču skrienot par to spēju nedomāt un paļauties uz savu taktiku arī tad, ja kādu noķēru. Šī noteikti bija cīņa ar sevi," komentēja vīru elites uzvarētājs Artūrs Pauliņš.

Savukārt dāmu konkurencē Grosberga 10,9 km distanci noskrēja ar rezultātu 1:18:47, bet aiz viņas trijniekā finišēja arī Margreta Zimermane (1:26:05) un Līva Valdmane (1:30:37).

"Distance bija man ļoti piemērota. Varēja daudz skriet pa ceļiem, kas noteikti man bija liela priekšrocība pār konkurentēm. Dažviet kļūdījos, bet kopumā apvidus ar neko nepārsteidza un aizvadīju stabilu skrējienu visas distances garumā," skaidroja dāmu elites uzvarētāja Sandra Grosberga.

"Latvijas Kausa 20. sezonu svinam ar dalībnieku pieaugumu un jaunu sadarbības partneru piesaisti. Latvijas Orientēšanās federācijas galvenais mērķis ir iesaistīt orientēšanās kustībā pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju, ko ikdienā darām katru gadu ap 500 sacensības visā Latvijā. Priecājamies, ka katru gadu mūsu rindām pievienojas jauni, aktīvi cilvēki, kuriem orientēšanās kļūst par mūža aizraušanos," dalās Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Nākamais Latvijas orientēšanās čempionāta posms notiks 1. un 2. augustā Valmierā, sportistiem sacenšoties sprinta distancē un sprinta stafetēs.

Šogad čempionāta atbalstītāju lokam pievienojies arī uzņēmums "Maxima Latvija", kas kopā ar Latvijas Orientēšanās federāciju apņēmusies attīstīt šo sporta veidu. "Kopīgiem spēkiem ar Latvijas Orientēšanās federāciju strādāsim pie tā, lai cilvēki arvien vairāk iepazīst orientēšanās sporta sniegtās priekšrocības un tādējādi vairāk brīvā laika pavada aktīvi sportojot pie dabas," stāstīja uzņēmuma "Maxima Latvija" Finanšu direktors Valdis Zeps.

Latvijas orientēšanās čempionāts un Latvijas kauss šogad norisinās no jūnija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Tāpat septembrī norisināsies ikgadējais Latvijas skolu orientēšanās kauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!