Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Japānas valdība iekšēji jau izlēmusi, ka tai Covid-19 pandēmijas dēļ nāksies atcelt 2021. gada Tokijas olimpiskās spēles, vēstī medijs "The Times", kura publikācijā pausto informāciju aģentūrai "Reuters" gan noliedzis valdības pārstāvis.

Japāna šobrīd koncentrējas uz iespēju spēles Tokijā organizēt 2032. gadā. Šī gada vasaras olimpiskajām spēlēm rīkotājvalsts vēl nav noteikta.

Valdība jau vienojusies, ka iepriekš par gadu pārceltajās spēles arī šogad nenotiks, medijam atklājusi kāda augsta amatpersona. Japāna šobrīd vēlas atrast kādu ne pārāk apkaunojošu veidu, kā izziņot spēļu atcelšanu, vienlaikus saglabājot iespēju Tokijai spēles uzņemt nākotnē.

"Neviens nevēlas būt pirmais, kurš to atklāj, bet esam vienisprātis, ka organizēt spēles ir pārāk sarežģīti," atklāj anonīmā amatpersona. "Es personīgi nedomāju, ka tās notiks."

Japānas valdības pārstāvis Manabu Sakai aģentūrai "Reuters" gan norādījis, ka šīs ziņas nav patiesas.

2012. gada Londonas olimpisko spēļu galvenais organizētājs sers Kīts Mailzs jau iepriekš paudis bažas par Tokijas spējām šogad uzņemt spēles. Savukārt vēl decembrī Tokijas gubernatore Juriko Koike norādīja, ka ne pie kādiem apstākļiem nepieļauj 2021. gada olimpisko spēļu atcelšanu.

2024. gada vasaras olimpiskās spēles paredzēts uzņemt Parīzei, bet četrus gadus vēlāk tām jānotiek Losandželosā. Savukārt 2022. gada ziemas olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet 2026. gadā sporta notikums norisināsies Milānā.

Tokijas olimpiskās spēles bija ieplānotas no 2020. gada 24. jūlija līdz 9. augustam, bet tika pārceltas uz 2021. gadu, kad tām jānotiek no 23. jūlija līdz 8. augustam. Covid-19 pandēmijas dēļ tās kļuva par pirmajām olimpiskajām spēlēm kopš Otrā pasaules kara, kuras nenorisinājās kā plānots.

Gan olimpiskās spēles, gan paralimpiskās spēles, neskatoties uz to pārcelšanu, tāpat tiek dēvētas par "Tokyo 2020" jeb 2020. gada Tokijas olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!