Foto: AP/Scanpix/LETA

Tampabejas "Buccaneers" vienība svētdien uzvarēja Nacionālās futbola līgas (NFL) finālspēlē jeb "Super Bowl" mačā, tajā pārspējot Kanzassitijas "Chiefs" komandu.

"Buccaneers" vienība triumfēja ar rezultātu 31:9 (7:3, 14:3, 10:3, 0:0), par finālspēles vērtīgāko spēlētāju tiekot atzītam komandas saspēles vadītājam Tomam Breidijam.

Tampas komanda spēli aizvadīja mājas stadionā, to klātienē vērojot 7500 vakcinētiem veselības aprūpes nozares pārstāvjiem. Tā bija pirmā reize NFL vēsturē, kad "Super Bowl" rīkošanas tiesības izcīnīja komanda, kas iekļuva finālspēlē.

43 gadus vecais Toms Breidijs tādējādi karjerā uzvarējis jau septīto "Super Bowl" spēli, kā arī piekto finālspēles MVP titulu. Saspēles vadītājs precīzi izpildīja 21 no 29 piespēlēm, sasniedzot 201 jardu un trīs piezemējumus. Divus no tiem izpildīja viņa draugs Robs Gronkovskis.

Savukārt pa vienam piezemējumam tika arī Antonio Braunam un Lenardam Fornetam. Visus trīs spēlētājus Breidijs personīgi uzaicināja uz Tampas klubu, kuram viņš negaidīti pievienojās pēc 2019./2020. gada sezonas, pametot "New England Patriots" vienību.

Titulu aizstāvēt neizdevās pagājušā gada čempioniem "Chiefs", kuru saspēles vadītājs Patriks Mahomss netika pie neviena piezemējuma. Ar Mahomsu veiksmīgi galā tika "Buccaneers" komandas aizsardzība, kas pārtvēra divas "Chiefs" līdera piespēles.

Breidijs nākamsezon aizvadīs otro sezonu no divu gadu ilga līguma. Aizvadītajā nedēļā saspēles vadītājs gan atzina, ka noteikti apsvērs turpināt karjeru pat līdz 45 gadu vecumam.

Uzvarot čempiontitulu, Breidijs guvis vairāk "Super Bowl" titulu nekā jebkurš NFL klubs. Finālspēlē pa sešām reizēm triumfējušas Pitsburgas "Steelers" un "Patriots" komandas. Tieši ar "Patriots" saspēles vadītājs izcīnīja savus iepriekšējos sešus titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!