Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ministru kabinets otrdien, 30. novembrī, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu, atbalstot naudas balvu piešķiršanu sportistiem un sporta federācijām par izciliem sasniegumiem sportā vasaras olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs Tokijā, kā arī par citiem izciliem sasniegumiem sportā 2020. gada nogalē un 2021. gadā. Naudas balvu kopējais apmērs ir 2 067 475 eiro.

Jautājums par naudas balvu piešķiršanu tika izskatīts un atbalstīts Latvijas Nacionālās sporta padome 2021.gada 11. novembra sēdē. Vienlaikus Padomes sēdē nolemts jautājumu par naudas balvu piešķiršanu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tai skaitā sporta ārstiem, apkalpojošam personālam par sportistu izciliem sasniegumiem sportā XXXII Vasaras Olimpiskajās spēlēs Tokijā (Japāna) un Vasaras Paralimpiskajās spēlēs Tokijā (Japāna), kā arī citiem izciliem sasniegumiem sportā 2020. gada nogalē un 2021. gadā, izskatīt nākamajā Padomes sēdē, kas sasaucama ne vēlāk kā līdz 2021. gada 10. decembrim.

Lielākās naudas balvas par vienu sasniegumu saņems Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļnieki, 3x3 basketbolisti Agnis Čavars, Nauris Miezis, Edgars Kŗūmiņš un Kārlis Pauls Lasmanis, kuriem katram paredzēti 138 167,16 eiro pirms nodokļu nomaksas. Savukārt lielākās summas par vairākiem sasniegumiem saņems paralimpieši Rihards Snikus un Diāna Dadzīte, kuri paralimpiskajās spēlēs izcīnīja pa divām godalgām. Snikus saņems 110 449 eiro pirms nodokļu nomaksas par otro vietu paralimpiskajā iejādē un 110 874 eiro pirms nodokļu nomaksas par otro vietu brīvā stila disciplīnā jāšanas sportā, bet Dadzīte saņems 110 449 eiro pirms nodokļu nomaksas par otro vietu diska mešanā un 66 525 eiro pirms nodokļu nomaksas par trešo vietu šķēpa mešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!