Foto: LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase trešdien uzvarēja Rīgas domes kausa izcīņā, šajā turnīrā triumfējot desmito reizi.

Finālā Latvijas valstsvienība ar rezultātu 27:22 (14:9) uzveica Igaunijas valstsvienību.

Spēles rezultātu atklāja Igaunijas valstsvienība, savukārt Latvijas izlase savus pirmos vārtus guva vien pēc spēlētām turpat sešām minūtēm, un to izdarīja Dainis Krištopāns, raksta Latvijas Handbola federācija (LHF). Pēc spēlētām 15 minūtēm Latvijai bija izdevies iegūt nelielu pārsvaru – 6:5.

Pirmo reizi divu vārtu pārsvaru kāda no komandām panāca vien 19. minūtē, un to izdarīja Latvija pēc Ņikitas Pančenko precīza metiena, panākot rezultātu 8:6. Piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām vārtus guva Latvijas izlases vārtsargs Edgars Kukša, izvirzot Latviju vadībā ar četru vārtu pārsvaru – 12:8. Turpinājumā divi vārti Pančenko, pa vienam Grebeņņikovam un Kreicbergam, un Latvijas izlase panāca jau komfortablo rezultātu 14:9.

Otrā puslaika sākumu veiksmīgāk aizvadīja Igaunijas izlase, trīsarpus minūtēs rezultāta starpību samazinot (14:12). Latvijas izlases sastāvā vairākas reizes veiksmīgi uzbrukumā spēlēja Emīls Kurzemnieks, palīdzot komandai atkārtoti izvirzīties drošā vadībā (19:13).

Līdz pat spēles beigām rezultāts saglabājās Latvijai izlasei labvēlīgs, un komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs brīvi variēja ar sastāvu, dodot atelpu komandas vadošajiem spēlētājiem.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar astoņiem gūtiem vārtiem bija Emīls Kurzemnieks, bet trīs precīzi metieni bija Ņikitam Pančenko. Igauņiem pa četriem vārtiem guva Karls Rosna, Mihkels Leps un Alfrēds Timmo.

Latvija – Igaunija 27:22 (14:9)
Latvija – Kurzemnieks 8, Pančenko 3, Arājs 2, Dude 2, Grebeņņikovs 2, Kreicbergs 2, Krištopāns 2, Veršakovs 2, Kukša 1, Ērmanis 1, Ozols 1
Igaunija – Rosna 4, Timmo 4, Seins 3, Lops 3, Rūts 2, Rebane 2, Drogins 2, Kosmiraks 1

Cīņā par trešo vietu Latvijas klubu komanda ar 24:45 (12:22) zaudēja Lietuvas valstsvienībai. Septiņus vārtus Latvijas klubu komandā guva baltkrievs Aļaksejs Haisa, bet pretiniekiem pa astoņiem nekļūdīgiem metieniem bija Lukam Simenam un Andrum Montvilam.

Jau ziņots, ka otrdien notikušajos pusfinālos Latvija ar 35:34 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Lietuvu, bet Igaunija ar 29:22 uzveica Latvijas klubu izlasi. Turnīrs norisinājās "Rimi" Olimpiskajā centrā.

Baltkrievijas otrās komandas dalība Rīgas Domes kausā Covid-19 ierobežojumu dēļ nebija iespējama. Tādēļ, lai turnīrs norisinātos ar četru komandu dalību, kausā spēlēja Latvijas B izlase.

Pirmais Rīgas domes kauss tika organizēts 1997. gadā, un tajā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas valstsvienības. Šajā turnīrā uzvaru izcīnīja mājinieki Latvijas izlase.

Kopumā Latvijas izlase Rīgas domes kausā ir uzvarējusi desmit reizes. Lietuvas izlase Rīgas domes kausā startējusi 11 reižu, trīs reizes izcīnot uzvarētāju kausu, bet Igaunijas izlase Latvijas galvaspilsētā viesojusies visbiežāk –13 reizes, turnīrā uzvarot divas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!