Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu jostas īpašnieks Taisons Fjūrijs uz cīņu izaicinājis citu Lielbritānijas bokseri Entoniju Džošuu, reaģējot uz to, ka ukrainis Oleksandrs Usiks neesot gatavs 2022. gadā aizvadīt vēl vienu boksa maču.

Jau vēstīts, ka Usiks pēc uzvaras augustā pār Džošuu aizstāvēja iepriekš izcīnītās Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu titulus. Ukrainis pēc cīņas pauda, ka viņš vēlas cīnīties pret Fjūriju, lai pirmo reizi vēsturē smagajā svara kategorijā apvienotu visas četras prestižās čempionu jostas.

"Sky Sports" raksta, ka Usiks šogad neesot gatavs aizvadīt vēl vienu cīņu, tāpēc Fjūrijs lūko nākamo pretinieku, neraugoties uz to, ka viņš iepriekš paziņoja par karjeras beigšanu. Sociālajā tīklā "Twitter" viņš paziņoja, ka vēlas cīnīties ar Džošuu, lai noskaidrotu labāko Lielbritānijas bokseri. Viņš norādīja, ka Usiks baidās, tāpēc Fjūrijs piedāvā cīņu, kuru fani vēlas redzēt.

"Es domāju, ka jūs visi esat dzirdējuši, ka tuvāko mēnešu laikā es cīnīšos. Džošua, es zinu, ka tu tikko zaudēju Usikam, bet es tev dodu iespēju cīnīties ar mani par WBC čempionu titulu. Es tev dodu dažus mēnešus, lai sagatavotos," sacīja Fjūrijs.

Džošua atbildēja, ka viņš parasti neiesaistās diskusijās internetā, bet viņš norādīja: "Es būšu gatavs decembrī."

Fjūrijs līdz šim nav piedzīvojis nevienu zaudējumu 33 cīņās, bet reizi viņš cīnījies neizšķirti. Džošua 27 cīnās guvis 24 uzvaras un piedzīvojis trīs zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!