Basketbols, futbols, džudo, grieķu-romiešu cīņa, peldēšana, sporta vingrošana – visos šajos sporta veidos nodibinājums "R.R. fonds" 2022./2023. mācību gadā turpinās finansiāli atbalstīt sportojošos bērnus, sedzot viņu vecāku vietā maksājumus par treniņiem, sacensībām, nometnēm, kā arī iegādājoties inventāru. Ziedotāju atbalsts divu gadu laikā ir ļāvis izvērst darbību piecās vietās Latvijā: līdztekus dibināšanas vietai Siguldā, arī Valmierā, Liepājā, Tukumā un Jaunpilī, informēja nodibinājums.

"R.R. fonda" mērķis ir nodrošināt iespēju nodarboties ar kārotajām ārpusskolas aktivitātēm bērniem ar ne tiem vieglākajiem sadzīves apstākļiem. Sākuši 2020. gada vasarā ar mērķi savākt ziedojumus pietiekamā daudzumā, lai trim šādiem bērniem piepildītu sapni par basketbolu, sabiedrības lielās atsaucības dēļ divus gadus vēlāk palīdzība visu cauru gadu tiek sniegta vairāk nekā 30 jaunajiem sportistiem piecās vietās Latvijā. Apmaksāti ikmēneša maksājumi sporta skolās, segti izdevumi par nometnēm un sacensībām, kā arī iegādāts sportam nepieciešamais inventārs. Turklāt Jaunpilī divām basketbola komandām pēc treniņiem tiek nodrošināts launags.

Paralēli sporta apguves nodrošināšanai, kopš 2020. gada oktobra Siguldas novadā darbojas arī "R.R. fonda" mentoru programma, kuras ietvaros apzinīgi pieaugušie brīvprātīgā kārtā sniedz emocionālu atbalstu pusaudžiem ar dažādām samilzušām problēmām. Divu gadu laikā palīdzības sniegšanā iesaistījušies nepilni 30 mentori. 2022. gada pirmajā pusē pusaudžu attīstības veicināšanai tika realizēta arī "Adventure Therapy Latvia" īstenotā programma "Piedzīvo", kura pilnībā tika finansēta no "R.R. fonda" līdzekļiem, vairāk nekā 11 000 eiro apmērā.

"Prieks, ka aizvadītajā vasarā izdevās palielināt atbalstāmo sportistu loku, kā rezultātā esam palīdzējuši uzsākt basketbola gaitas jauniem censoņiem Valmierā un Tukumā, kā arī ļoti talantīgam zēnam sākt trenēties futbolā Siguldā. Protams, saglabājot visas iepriekš uzņemtās saistības. Lepojos, ka tas paveikts tikai ar privāto iniciatīvu – bez valsts un pašvaldību finansējuma, bez algotiem darbiniekiem," sacīja "R.R. fonds" valdes priekšsēdētājs Raimonds Rudzāts. "Patīkami bija pieredzēt klātienē, ka tie bērni, kuriem līdz ar mūsu dibināšanu palīdzējām spert pirmos soļus basketbolā, šovasar pabija savos pirmajos turnīros, tai skaitā pirmoreiz mūžā izbrauca ārpus valsts. Milzīgs paldies visiem, kas dažādos veidos sniedz atbalstu mūsu ceļā! Dažam labam treniņi ir vienīgā vieta, kur ieiet siltā dušā, un gaidāmajā, krīzes ieskautajā, ziemā iespēja bērnus ievilkt attīstību un mērķtiecību veicinošā vidē būs vēl svarīgāka nekā iepriekš. Un paklanos visu ar mums kopā soļojošo sociālo darbinieku un treneru priekšā, kuri veic ļoti pašaizliedzīgu darbu, krietni ārpus saviem darba līgumos norādītajiem pienākumiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!