Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Pēdējo dienu laikā saasinājies jautājums par Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) vēlmi atjaunot sacensībās Krievijas un Baltkrievijas sportistus. Ja īstenotos šāds scenārijs, pārējām valstīm būtu jāpieņem lēmums, vai nākamgad doties uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, kur jāsacenšas plecu pie pleca ar agresorvalstu atlētiem. Žurnālists Armands Puče pārliecināts, ka, boikotējot šādu pasākumu, sports neko nezaudētu, bet Latvija kā valsts tikai iegūtu.

"Es izslēdzu televizoru. Pie pakaļas tāds pasākums," savu attieksmi pret tādām olimpiskajām spēlēm, kurās piedalītos Krievijas un Baltkrievijas sportisti, podkāsta "Bufete" šās nedēļas epizodē bez aplinkiem raksturo Puče, kurš ir arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas loceklis. "Ja es vadītu olimpisko kustību – es neuzskatītu, ka Latvijas sports šajā brīdī kaut ko zaudētu, ja nepiedalītos olimpiskajās spēlēs. Kā valsts mēs iegūtu daudz vairāk, parādot, ka ir dažas lietas, kas stāv augstāk par pieciem apļiem."


Puče nepiekrīt argumentiem, ka iespējamais olimpisko spēļu boikots būtu pārinodarījums atlētiem, kas tādējādi zaudētu iespēju atrādīt četru gadu laikā paveikto. "Nekas nenotiks – neviens nenomirs, ja neaizbrauks uz olimpiskajām spēlēm. Un nestāstiet man pekstiņus par [pazaudētiem] četriem gadiem. Ja kaut kas ir izkritis no tavas dzīves, ej mācies skolā tos četrus gadus. Atrodi arodu, ja ar sportu vēl neesi nopelnījis naudiņu."

Pilnu podkāsta epizodi iespējams noskatīties šeit: https://youtu.be/I70g1_65MOo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!