Foto: AFP/Scanpix
Vairāk nekā pusotra gada laikā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, aizstāvot savu dzimteni no agresoriem, dzīvību zaudējis 361 Ukrainas sporta pārstāvis.

"Krievijas-Ukrainas karā bojā gājis 361 sportists un treneris. Viņi kļuvuši par sporta enģeļiem. Mūsu sirdīs visu laiku būs piemiņas liesma. Šodien ir laiks pateikt "paldies" katram no viņiem un katram, kurš turpina aizstāvēt," sociālā vietnē "Facebook" ierakstīja Ukrainas olimpiskās komitejas prezidents, Jaunatnes un sporta lietu ministrs Vadims Gutcaits.

Gutcaits norāda, ka karalaukā šobrīd atrodas vairāk nekā 3000 ukraiņu sportistu un treneru, kuri cīnās pret okupantiem.

Gutcaita ieraksts publicēts tikai dažas dienas pēc tam, kad pasaules sports mīkstinājis sankcijas pret agresoru Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) septembra beigās ļāva starptautiskās sacensībās atgriezties Krievijas U-17 meiteņu un puišu izlasēm. Savu lēmumu ļaut Krievijas jauniešu izlasēm atgriezties starptautiskā apritē UEFA pamato, ka "bērnus nedrīkst sodīt par darbībām, par kurām ir atbildīgi tikai pieaugušie", un organizācija ir stingri pārliecināta, ka futbols nekad nedrīkst atteikties sūtīt vēstījumus par mieru un cerību.

Dažas dienas pēc UEFA lēmuma vēl lielāku spļāvienu ukraiņu sejā veica Starptautiskā paralimpiskā komiteja, kas lēma atļaut Krievijas un tās sabiedrotās Baltkrievijas sportistiem piedalīties 2024. gada paralimpiskajās spēlēs kā neitrāliem vai individuālajiem sportistiem. Pēc nepilnām divām nedēļām arī Starptautiskajai olimpiskajai komitejai (SOK) jālemj par agresoru valstu sportistu likteni saistībā ar Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!