Foto: F64

Murjāņu sporta ģimnāzijā (MSĢ) mācību gada sākumā četri vecāko klašu skolēni vardarbīgi izturējušies pret 14 gadus vecu audzēkni, un par šiem notikumiem Valsts policijā sākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Kā noskaidroja LTV, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Ziemeļu iecirknī septembrī sāka četrus administratīvā pārkāpuma procesus par citu skolēnu emocionālu un fizisku vardarbību pret kādu 2009. gadā dzimušu MSĢ audzēkni laikā no 3. līdz 5. septembrim.

Visos četros pāridarījumos vainotie ir kamaniņu braucēji, no kuriem trīs dzimuši 2005. gadā, bet viens – 2007. gadā. LTV neoficiāli noskaidroja, ka mācību gadu sākumā īstenotā sistemātiskā vardarbība pret vienu skolas jaunpienācēju bija sava veida iesvētības.

Kamēr notiek apstākļu noskaidrošana Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) iesaistītās personas atstādināja no dalības izlasēs. "Tās šobrīd ir sankcijas, kas vērstas no federācijas puses pret iesaistītajām personām," stāstīja LKSF ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš. LKSF pagaidām radikālus soļus spert neplāno, un policijas redzeslokā esošie sportisti, visticamāk, atgriezīsies aktīvajā apritē.

MSĢ direktors Sergejs Čevers intervijā LTV atzina, ka vienaudžu vardarbīgas attieksmes gadījumi MSĢ nav jauna situācija, un viņš priecājas, ka par šīm lietām sākts runāt. "Tas ir signāls tam, ka lietas, kas gadiem ilgi ir norisinājušās, mēs un visa [ģimnāzijas] administrācija vairs negribētu pieļaut. Otrkārt, es negribētu to paslaucīt zem paklāja un pateikt, ka viss ir baigi labi," teica Čevers. Viņš ari piebilda, ka septiņus vai desmit gadus atpakaļ iesvētības esot bijušas daudz nežēlīgākas.

Pēc šī incidenta vēl aktīvāk raisīsies diskusijas par drošu vidi MSĢ audzēkņiem. Arī direktors Čevers apzinās, ka nopietna reforma būs neizbēgama, taču likvidācija, viņaprāt, būtu pārsteidzīgs solis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!