Ar pamatīgu traci noslēgusies "Elvi" Latvijas vīriešu florbola virslīgas spēle starp "RTU/ Rockets" un "Ķekava/RB&B" vienībām, kas risinājās vēl 25. oktobrī. Spēlē tika parādītas divas sarkanās kartītes, bija kuriozi pārkāpumi, bet beigās mača rezultāts tika anulēts.

Spēlē pārliecinoši uzvaru ar 7:2 svinēja ķekavnieki, bet abas komandas kopā saņēma vairāk nekā 80 soda minūtes. Spēle pirmo reizi pārtraukta pirmajās sekundēs, jo abu komandu spēlētājiem bija vienādas krāsas getras, kas ir nolikuma pārkāpums. Līdz ar to kuriozu divu minūšu sodu saņēma ķekavnieki, kuri uz sodīto soliņa aizsūtīja 19 gadus veco Kristoferu Jurisonu.

Tieši šis noraidījums vēlāk izraisīja "ķēdes reakciju". Izrādījās, ka Jurisons nemaz nav iekļauts spēles elektroniskajā protokolā, jo viņš ir pirmās līgas komandas Ķekavas "Bulldogs" spēlētājs, un ir šīs Ķekavas vienības labākais vārtu guvējs šajā sezonā. Jurisons nebija iekļauts "Ķekava/RB&B" virslīgas sezonas pieteikumā, līdz ar to viņu arī nevarēja iekļaut konkrētās spēles elektroniskajā pieteikumā.

Pēc misēkļa konstatēšanas spēles tiesneši parādījuši Jurisonam sarkano kartīti, bet spēle turpinājusies, uzvaru svinot Ķekavas komandai. Tomēr šīs nedēļas sākumā LFS Sacensību komiteja lēma, ka "Ķekava/RB&B" jāpiešķir tehniskais zaudējums ar 0:5, tādējādi pie pirmās uzvaras sezonā tika "RTU/ Rockets". Tāpat "Ķekava/RB&B" nāksies šķirties no 500 eiro par reglamenta pārkāpumu, lēma Sacensību komiteja.

"Ķekava/RB&B" apstrīdēja Sacensību komitejas lēmumu, bet LFS Disciplinārā komiteja atstāja spēkā sākotnējo sodu ķekavniekiem. "Ķekava/RB&B" vēl var apstrīdēt sodu LFS Apelācijas komitejā.

Tagad "Ķekava/RB&B" virslīgas pieteikumā atrodams Jurisona uzvārds, tomēr tas neglābj pagaidām komandu no tehniskā zaudējuma.

Ar spēli saistās vēl viena interesanta lieta. Spēles gaitā "Ķekava/RB&B" komandā sarkano kartīti par rupjību saņēma Toms Ķeirāns, kuram vēlāk Sacensību komiteja piemēroja trīs spēļu diskvalifikāciju un 150 eiro naudas sodu.

LFS Disciplinārās komitejas lēmumā par tehnisko zaudējumu teikts, ka Sacensību komitejai jādzēš visi spēles statistikas dati un sodi, par kuriem netiek piemērota diskvalifikācija. Tādējādi Ķeirānam paliek spēkā trīs spēļu diskvalifikācija par pārkāpumu spēlē, kura teorētiski nemaz nav risinājusies - LFS mājaslapā šobrīd jau publicēts jaunais protokols, kurā "RTU/ Rockets" komandai piešķirta tehniskā uzvara ar 5:0. Spēles protokolā nav minēti nekādi sodi, arī Ķeirāna sods, lai gan florbolistam ir piespriesta diskvalifikācija.

"Par pārkāpumiem, kas izdarīti spēlē, kurā tiek piešķirts tehniskais zaudējums (0:5) un tiek piešķirta diskvalifikācija - pārkāpumus atzīt par spēkā esošiem un piešķirtās diskvalifikācijas par saistošām," teikts LFS Disciplinārās komitejas lēmumā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!