Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunā dambretiste Jeļena Česnokova izcīnījusi pirmo vietu Pasaules kausa posmā 100 lauciņu dambretē un 100 lauciņu dambretē sacensībās ar ātrās dambretes kontroli (rapid), portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Dambretes federācijā.

Vispirms viņa izcīnīja uzvaru Pasaules kausa posmā, deviņās kārtās izcīnot 11 punktus un sieviešu konkurencē izcīnot pirmo vietu, tai skaitā apsteidzot pasaules vicečempioni Darju Tkačenko no Nīderlandes un 2023. gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju Natāliju Sadovsku no Polijas.

Tikpat pārliecinoši un sekmīgi Jeļena spēlēja pasaules čempionātā ātrajā dambretē, izcīnot trīs uzvaras un četras partijas noslēdzot neizšķirti, tādējādi ar desmit punktiem izcīnot zelta medaļu un pasaules čempiones titulu.

Otrajā vietā ar desmit punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Tkačenko no Nīderlandes, bet trešo vietu, pateicoties labākiem papildus kritērijiem, ar deviņiem punktiem izcīnīja Sadovska no Polijas.

Česnokovas trenere ir daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva, kura sekmīgi trenē jauniešus Rīgas Bolderājas Jaunajā pamatskolā. Pateicoties viņas ieguldītajam darbam Latvijai tagad ir jauna pasaules čempione 100 lauciņu dambretē, akcentē federācijā.

Pasaules kausa posmā veiksmīgi cīnījās arī Latvijas dambretisti. Starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris izcīnīja divpadsmit punktus un dalītu 3.-5. vietu un tikai sliktāku papildu kritēriju dēļ ierindojās ceturtajā vietā. Labi startēja arī starptautiskais lielmeistars Raimonds Vipulis, kurš izcīnīja vienpadsmit punktus un ierindojās devītajā vietā, iekļūstot pirmajā desmitniekā.

Guntis Valneris teicami cīnījās arī pasaules čempionātā ātrajā dambretē, izcīnot 13 punktus un izcīnot dalītu otro līdz sesto vietu. Tomēr papildu kritēriji ierindoja mūsu lielmeistaru piektajā vietā, liedzot ieņemt vietu uz goda pjedestāla. Labi cīnījās arī mūsu dambretisti Raimonds Vipulis un Gunārs Gribuška, kuri ar divpadsmit iegūtajiem punktiem izcīnīja attiecīgi devīto un divpadsmito vietu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!